afbeelding van Bas
Bas Ondernemer

Buurauto

Buurauto is de elektrische, duurzame auto die je deelt met je buren. Groen, vertrouwd, sociaal en goed voor jullie buurt.

Buurauto is de elektrische auto die je deelt met je buren of je buurt. Het is duurzaam, vertrouwd, sociaal en goed voor jouw buurt én jouw portemonnee. Reserveren, openen/sluiten en afrekenen gaat heel makkelijk met een app op je mobiele telefoon.

Hoe werkt het?

Met een groepje huishoudens sluit je een contract af met Buurauto. Het aantal huishoudens is afhankelijk van het aantal kilometers die de hele groep maakt en is in principe minimaal 20.000 km/jaar. Je kunt deelnemen met pakketjes van € 95,– per maand. Daarvoor rijd je 2.500 km/jaar in een Nissan Leaf inclusief gratis stroom van Fastned. Voorbeeld: Je kunt meedoen met vier huishoudens voor elk 5.000 km/jaar of met acht huishoudens voor elk 2.500 km/jaar, maar ook met één huishouden van 10.000 km/jaar, één van 5.000 km/jaar en twee van 2.500 km/jaar.

Het is heel transparant: op basis van de kilometers die je verwacht te rijden, betaal je elke maand een voorschot en worden de meer en minder kilometers verrekend. Buurauto regelt een elektrische auto, laadpaal en parkeerplaats (afhankelijk van de gemeentelijke regels) Buurauto kom je in steeds meer plaatsen tegen zoals: Amersfoort, Breda, Rotterdam en Den Haag. Wil je ook meedoen? Ga dan naar www.buurauto.nl en geef je op! Je kunt je aanmelden met een groepje en meteen beginnen of je alleen aanmelden. Buurauto gaat dan voor jou in de buurt zoeken naar medegebruikers.

afbeelding van Bas
Bas Ondernemer

Buurauto is opgericht door Johan Janse en Alex van der Woerd. Zij zetten zich vanuit overtuiging in voor minder én betere mobiliteit. Dit heeft geleid tot het concept van Buurauto dat steeds meer navolgers in het hele land krijgt.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 450 projecten