afbeelding van Olga
Olga Ondernemer

Buro voor Buurtavontuur

Buro voor Buurtavontuur - Een programma met kunst en cultuur voor De Muntel

Buro voor Buurtavontuur - Een programma met kunst en cultuur voor De Muntel

Het Buro voor Buurtavontuur is gestart door 4 enthousiaste bewoners van de Muntel die hun wijk nog leuker willen maken. In 2014 wordt een reeks van creatieve en culturele activiteiten georganiseerd. Alle activiteiten zijn met, voor en door de buurt. Dat betekent ook dat de buurt zelf gaat bedenken wat we gaan doen. 

Een jaar lang nodigen we iedere twee maanden een andere creatieve professional uit die samen met ons buurtbewoners een avontuur aangaat. Buurt TV, een groot diner op het Taxandriaplein, voorleeslantaarn of kindercamping.

Buro voor Buurtavontuur doet het goed wanneer:

  • nieuwe bewoners en bewoners die al lang in de Muntel wonen elkaar leren kennen
  • oude en jonge bewoners met elkaar in contact komen en van elkaar leren
  • bewoners in samenwerking met makers uit de creatieve industrie met regelmaat nieuwe avonturen maken en beleven in de Muntel
  • het activiteitenprogramma van De Hobbel een blijvende kwaliteitsimpuls krijgt 

Buro voor Buurtavontuur werkt samen met de bestaande organisaties in de Wijk zoals Dagactiviteitencentrum De Stijl, basisschool De Kameleon, Kansen2live, Stichting de Hobbel en de Buurtkiep.

Het Buro voor Buurtavontuur is afgelopen zaterdag geopend! We met zo'n 40 buurtbewoners heerlijk gedineerd in (De) Stijl. Met groente & andere ingrediënten die nog bij iedereen in de koelkast lagen hebben we onder leiding van buurtchef Kim Vernooij een geweldig diner gemaakt. We hebben gegeten, kennis gemaakt en plannen gesmeed. Op 23 februari is het pitchdag, dan kiezen we het eerste avontuur.

De Muntel is een leuke, gemengde buurt net buiten het centrum van ’s-Hertogenbosch. Een volksbuurt met een roemrucht verleden waar het nu goed gaat. Er is behoefte aan ontmoeting tussen oude en nieuwe bewoners,  activiteiten die verrassen, inspireren, iets toevoegen aan hetgeen er al is en gebeurt en een nieuwe generatie bewoners aanspreekt. 

In 2014 gaan we 6 avonturen realiseren. We bedenken samen plannen en vragen een professional uit de buurt te helpen met de uitvoering.

afbeelding van Olga
Olga Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten