afbeelding van  Carmen & Dirkjan
Carmen & Dirkjan Ondernemer

Brush(b)Right

Ontwikkeling van solar elektrische tandenborstel waarvan opzetstuk compostable is (en past op de tandenborstels van een groot merk).

Onze missie is:

Wij dagen de status quo uit door te laten zien dat idealisme een succesvol business model is!

Hoe willen we deze missie verwezenlijken?:

Dit willen wij doen door een elektrische tandenborstel te ontwikkelen van afvalmateriaal (denk aan ecoboard) of materiaal dat weinig energie kost om te genereren (denk aan bamboe) die werkt op zonne-energie. De tandenborstel wordt op een zodanige manier gemaakt dat hij makkelijk te demonteren is en de vervanging van onderdelen zo makkelijk is dat het ervoor zorgt dat de tandenborstel langdurig gebruikt kan worden.

Verder willen we een opzetstukje ontwikkelen dat uit twee stukken bestaat: het onderste stuk zorgt ervoor dat het ook geplaatst kan worden op de elektrische tandenborstels van een groot merk op het gebied van elektrische tandenborstels. Het tweede stuk, het kopje, is het enige dat dan regelmatiger vervangen moet worden. We willen onderzoeken of we kunnen gaan aanbieden dat klanten het kopje kunnen insturen en dat zij het kopje met nieuwe (compostable!) haren terugkrijgen.

Ons idee van idealisme is ook dat de bedrijfsvoering deugt: van de aankoop van grondstoffen, via behandeling van leveranciers, medewerkers en klanten, tot de verpakking en verzending. Wij zouden het mooi vinden als we een kleine fabriek/werkplaats zouden kunnen beginnen waar we mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een kans kunnen bieden om (onder begeleiding) te werken aan dit product. Hierbij vinden we het belangrijk dat zij dit doen omdat ze hier zelf enthousiast van worden (niet omdat een instantie ze pusht om dit te doen).

We willen een eerlijke beloning hiervoor bieden. We overwegen daarom een basissalaris voor iedereen en eventuele winstdeling voor iedereen nadat een deel van de winst aangewend wordt om bijvoorbeeld te investeren in een duurzame werkplaats, een nieuw verwant product en/of te schenken aan een goed doel. Hoe deze verdeling tot stand komt, willen we op basis van de CONSENT methode creëren met de hele groep.

Ook voor de grondstoffen betalen we een fair prijs. De verpakking wordt niet vergeten. Deze zal compostable zijn.

 

afbeelding van  Carmen & Dirkjan
Carmen & Dirkjan Ondernemer

Wij zijn Dirkjan en Carmen. Een stel. Ouders van twee mooie kinderen. We hebben een passie voor duurzaamheid, maar ook voor rechtvaardigheid. Wij willen onszelf en de wereld laten zien dat idealisme en geld verdienen samen kunnen gaan. Dat willen wij proberen met Brush(b)Right.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van  Carmen & Dirkjan
Wij hebben nog geen beeldmerk voor ons product. Vandaar dat daar nu een (achterlijk) grote foto van mij staat. Er wordt aan gewerkt!
PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten