afbeelding van Laura
Laura Ondernemer

Bread Pilz

Bier maken met oud brood om voedselverspilling tegen te gaan, aangezien brood het tweede meeste verspilde voedingsproduct is.

Bread Pilz

- Voedselverspilling aangaan een bier per keer - 

Bread Pilz: bier gemaakt met oud brood. We zijn op het idee gekomen om brood bier te maken, omdat brood het tweede meest verspilde eten is, vooral in Nederland. In het debat rond voedselverspilling focussen wij ons vaak op groente, fruit en dierlijke producten, maar eigenlijk niet op brood. Zonde dat een mooi product als brood zo verspild wordt - vooral door restaurants (via het broodmandje), bakkers, maar ook thuis. Het overgrote deel van dit brood gaat gewoon de vuilnisbak in en dat vinden wij zonde. 

Het oude brood is nog een prima grondstof voor een nieuw product, dachten wij. Het grootste probleem met brood is de houdbaarheid en het uitdrogen. Het idee van oud brood als een nieuwe grondstof leidde onze gedachten gelijk naar bier. Brood en bier hebben namelijk vergelijkbare componenten. Door brood in bier te verwerken, zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig om het bier te brouwen en verleng je de levensduur van brood - we geven oud brood een tweede kans. De cyclus van brood naar bier past ook prima binnen de visie van een circulaire economie, waarin grondstoffen herbruikt worden. Door brood bier geef je een anders afvalproduct een nieuwe waarde. En eerlijk is eerlijk, mensen houden wel van een biertje! Dus bier drinken en iets goeds doen voor het milieu - daar moeten we wat mee, dachten we. 

We zijn bezig met het ontwikkelen van ons eigen recept en staan ook meer dan open voor het nog meer verduurzamen van het bier. Dan kun je uiteindelijk genieten van een echt eerlijk biertje. 

afbeelding van Laura
Laura Ondernemer

Hallo! Mijn naam is Laura en ik ben student aan de Universiteit van Maastricht. Ik studeer hier milieu wetenschappen en ondernemerschap. Dat zijn dan ook gelijk mijn hobbies die ik vertaald heb in het werken met sociale en milieu gerichte ondernemingen in mijn vrij tijd. Ik heb dit plan bedacht samen met Julien Vandecaasbeek die ook student is aan de Universiteit Maastricht. Wij delen de passie voor ondernemen, maar dan wel op een eerlijke en duurzame manier. Graag willen wij het voor iedereen toegankelijker maken om iets goeds te doen voor zijn/haar omgeving en wij geloven dat dat deels mogelijk wordt gemaakt door ons Brood Bier. Het begint met gewaarwording zonder al te grote veranderingen in je dagelijkse leven en vanuit daar kunnen we samen verder bouwen richting een compleet duurzame samenleving. Je steentje bijdragen kan beginnen op een leuke manier door Bread Pilz!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 391 projecten