afbeelding van Irene
Irene Ondernemer

Bravico

BRAVICO brengt jonge millennials samen en laat ze zelf en met elkaar de tanden in eenzaamheid zetten.

Het idee

BRAVICO is een platform dat bestaat uit een social app, on- en offline community en ambassadeurs, die de strijd aangaan met de (toenemende) eenzaamheid onder jonge millennials - 18 t/m 25 jaar. 

Het probleem 

In Nederland voelen meer dan een miljoen mensen zich eenzaam. Onverteerbaar voor velen, maar in alle pogingen iets te doen aan het probleem wordt de snelst groeiende groep eenzamen vergeten: de millennials. Terwijl het bij de allerjongste millennials - 18 tot 25 jaar, helemaal misgaat. Pas wanneer de eerste klappen vallen blijkt hoe destructief eenzaamheid is. Ziekmelden op het werk, slechte studieprestaties, depressiviteit en suïcidaliteit, medicatie- en middelengebruik, angstklachten of totaal uit beeld verdwijnen. Uiteindelijk doen eenzame millennials niet meer mee. Jonge millennials zijn een vergeten doelgroep: genegeerd en overgeslagen in de dialoog over en aanpak van eenzaamheid. En dat terwijl de eenzaamheid bij deze generatie alleen maar toeneemt.

Het effect

De eenzaamheid onder jonge millennials aanpakken, zonder schaamte, zonder taboe. Eenzaamheid aanpakken is namelijk dapper. Jonge helden die iets aan eigen of andermans eenzaamheid willen doen, sluiten zich aan bij BRAVICO. Het bedrijfsleven, publiek domein en de zorgverzekeraars steunen de missie van BRAVICO. 

Lekker zelf doen 

BRAVICO richt zich op jonge millennials - 18 t/m 25 jaar: in -en uitwonende scholieren, studenten, expats, young professionals en nieuwkomers. De social app vindt en matcht hen in eigen wijk of stad op een toegankelijke en toffe manier. De on- en offline community stelt hen in staat eenzaamheid bespreekbaar te maken, aan te pakken, op te lossen en het taboe te doorbreken.

Betrokken 2.0

Jonge millennials die zich aansluiten bij BRAVICO worden daarvoor beloond. Bijvoorbeeld met een korting op hun ziektekostenverzekering (langdurige eenzaamheid leidt namelijk tot ernstige gezondheidsklachten en bijzonder hoge zorgkosten) of op culturele, sportieve of sociale activiteiten. Karma! 

Doelstelling project

BRAVICO is reeds vastgelegd als intellectueel eigendom en tevens een geregistreerde merknaam. Met hulp van de ASN Bank (lees: door mee te doen aan Voor de wereld van morgen) hoopt BRAVICO verder te bouwen aan het platform. Een beweging met ongekende impact creëren. En wat er met de geldprijs gebeurt? Daarmee kan een boost gegeven worden aan het ontwerpen, bouwen én testen van de social app. Samen met de jonge millennials. Wie durft? Let's partner up.

afbeelding van Irene
Irene Ondernemer

Naast mijn start-up initiatief Bravico ben ik werkzaam als freelance tekstschrijver, blogger en adviseur. Als voormalig hulpverlener en leidinggevende in de ggz zet ik al mijn verwondering, lef en creativiteit in om de wereld een klein beetje mooier te maken. Je leest meer over en van mij op https://www.irenecampfens.nl/

Update

BRAVICO is door naar de Top 15 en behoort tot de laatste 5 'kansmakers' in het thema Mens & Samenleving. Geweldig nieuws. Alle steun is welkom, en dat kan op verschillende manieren. Lees hieronder verder!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Merlijn
Ken je https://www.sam-application.com al? Wellicht een goede partij om mee samen te werken! Groet en succes!
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 291 projecten