afbeelding van Koen
Koen Ondernemer

BrandBikes

Bedrijfsfietsen in de huisstijl van jouw bedrijf | Samenwerking Leger des Heils

Brandbikes: Bikes for business. Wij staan voor bedrijfsfietsen in de huisstijl van jouw bedrijf. Wij willen werkend Nederland stimuleren om fietsend naar het werk te komen. Wij hebben nu ook fietsen in onze collectie die worden geproduceerd door deelnemers van 50 | 50 workcenter van het Leger des Heils. 

Wat is het probleem?

Auto’s veroorzaken nog steeds ongeveer 20% van alle CO2 uitstoot in Nederland. Hierbij is het woon/werkverkeer verantwoordelijk voor 40% van de CO2 uitstoot. 

Alleen wist jij dat?

41% van werkend Nederland woont binnen een straal van 7,5km van het werk? En dat 75% van werkend Nederland aangeeft een fiets/E-bike te willen gebruiken als transportmiddel voor woon-werk verkeer op het moment dat de werkgever deze verschaft. 

Okee, maar hoe gaan jullie hierop inspelen?

Wij willen dat de werkgever het fietsgebruik onder zijn werknemers stimuleert door een fiets kado te geven. Hoe? Door de bedrijfsfietsen te branden in de huisstijl van het bedrijf.

Voor bedrijven draagt het aanschaffen van bedrijfsfietsen natuurlijk bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en dit kan opzichzelfstaand al een drijfveer vormen om bedrijfsfietsen aan te schaffen. Alleen ook vanuit een meer commerciële bril kunnen werkgevers overtuigd worden om te kiezen voor onze duurzame bedrijfsfietsen: 

  • Bespaar op verzuimkosten: Uit onderzoek van TNO blijkt dat werknemers die regelmatig de fiets pakken minder vaak ziek zijn dan collega’s die met een ander vervoersmiddel naar hun werk gaan. De kosten van de gemiddelde werknemer zijn zo’n €250 per dag voor de werkgever. Doordat fietsende werknemers gemiddeld 1,3 dagen minder vaak ziek zijn per jaar dan werknemers die niet fietsen levert dit een kostenbesparing van €325 per werknemer per jaar op voor de werkgever. 

  • Bespaar op bonussen: Uit een gepubliceerd onderzoek in de Harvard Business Review is gebleken dat bedrijfsgiften de beste manier zijn om loyaliteit en motivatie te stimuleren onder werknemers. Bedrijfsgiften blijken veel effectiever dan de veelal bekendere bonuscultuur. 

  • Bespaar op promotiekosten: Adverteren is duur, dat is niets nieuws. Reclameborden, TV reclames, bushalte advertenties en sponsorships kosten allen veel geld om je naam op te mogen zetten. Het is geen verassing dat bedrijven fietsen beginnen te gebruiken als vorm van alternatieve marketing om zo kosteneffectief brand awareness te creëren. Neem de kosten van je vorige marketingcampagne waar je bushalte advertenties hebt gebruikt, voor ditzelfde geld koop (of huur) je makkelijk 10-20 fietsen die door de stad heen rijden met jouw werknemers erop. Laat staan hoe veel fietsen je door de stad kunt laten rijden in vergelijking tot je laatste TV commercial. Het beste gedeelte is dat de fietsen er nog zijn nadat de TV commercial na 30 seconden is afgelopen.

Duidelijk, maar wat maakt Brandbikes zo uniek?

  • One stop shop: BrandBikes werkt met het One Stop Shop principe. Jij hebt als bedrijf geen omkijken als je bij ons bedrijfsfietsen bestelt, omdat wij het gehele proces voor jou uit handen nemen. Van het design van jouw bedrijfsfiets tot het afleveren bij jou op de stoep.
  • Volledig op maat: Jouw bedrijfsfietsen worden volledig op maat geproduceerd. Hierdoor kan BrandBikes talloze maatoplossingen aanbieden zodat de bedrijfsfiets echt bij jouw bedrijf past. Onze designer werkt nauw met jou samen om het perfecte ontwerp voor jouw bedrijfsfiets te realiseren.

  • Uitsluitend B2B: Wij zijn het enige fietsenbedrijf in Nederland die zich uitsluitend richt op bedrijfsfietsen. Hierdoor zijn al onze processen hierop afgestemd en kunnen wij jou beter ondersteunen gedurende het hele proces.

Hoe worden jullie fietsen geproduceerd?

Toevallig zijn wij zijn sinds 3 weken in gesprek met het Leger des heils. Zij produceren ook fietsen en hebben ons gecontacteerd voor een samenwerking en wij zijn afgelopen week bij hun langs geweest en wij zijn onder de indruk. Zij produceren echt kwalitatief hoogwaardige fietsen, kunnen maatwerk leveren en bieden echt een kans aan de deelnemers van het http://www.5050-workcenter.nl/. Aankomende week worden de afspraken verder op papier uitgewerkt en kunnen wij dit gaan doorpakken.

Hoe zorgen wij ervoor dat de werknemer niet meer met de auto gaat?

Ten eerste, worden onze fietsen aangeschaft door de werkgever en niet door de werknemer. De werknemer krijgt deze fiets als gift van zijn werkgever. De werknemer krijgt hiermee een nieuwe fiets kado, wat voor hem/haar al voldoende stimulans kan bieden om de fiets te pakken i.p.v. de auto.

Daarnaast krijgen werknemers een kilometervergoeding van €0,19 p/km en kost een enkele parkeerplaats op jaarbasis gemiddeld €1500. De werkgever kan dus behoorlijk wat uitsparen als de werknemer met zijn nieuwe branded bike naar het werk komt, zeker omdat deze ook zorgt voor regionale branding. Dit kan een drijfveer voor de werkgever zijn om hier een fietsvergoeding voor aan te bieden. Op deze manier kunnen werknemers dus als het ware geld verdienen om fietsend naar het werk te komen. En aangezien 41% van werkend Nederland binnen een straal van 7,5km van het werk af, is dit een relatief grote doelgroep.

 

afbeelding van Koen
Koen Ondernemer

Wij zijn Koen Grosman en Floris Floris Wilmink. Sinds de basisschool gaan wij al door het leven als beste vrienden. Anders dan je misschien zou verwachten van beste vrienden lopen onze interesses nogal uiteen. Zo heeft Koen twee linkerhanden en kijkt hij Floris verbaasd aan als hij vraagt de ringsleutel aan te geven om het voorwiel van de fiets erin te zetten. Onhandig zou je misschien denken; maar de kwaliteiten die Koen mist op het gebied van ‘sleutelen’ maakt hij meer dan goed op het gebied van oplossingsgerichtheid, als het gaat om de klant te begrijpen, het design van onze fietsen en niet te vergeten de (online) marketing. Floris compenseert de twee linkerhanden van Koen met zijn opgedane ervaring aan de HTS en in het werkveld. BrandBikes is ontstaan in Malmö, Zweden. Om nauwkeuriger te zijn, in een lokale koffiebar genaamd Wayne’s Coffee. In Zweden hebben Koen en Floris hun masteropleiding gevolgd aan Lund University in de richting Entrepreneurship & Innovation. Tijdens de wekelijkse zoektocht naar de lekkerste koffietentjes in Malmö brainstormden wij altijd over onze ideeën om een bedrijf te starten, tot we op een dag op BrandBikes kwamen. Dit idee greep ons meteen en toen we elkaar aankeken wisten we dat we op iets goeds waren gestuit waarbij we beide onze sterkte punten volledig kunnen benutten. Samen streven wij ernaar om meer werknemers op de fiets te krijgen. Om op deze manier te werken aan de gezondheid van werkend Nederland, CO2 uitstoot te verminderen en kostenbesparingen voor de werkgever te realiseren.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 422 projecten