afbeelding van Niels
Niels Ondernemer

Bouw aan je eigen toekomst

Wij maken een nieuwe generatie vanaf hun dag 1 bekend met duurzaamheid door het delen en hergebruiken van de benodigde spullen.

HET IDEE

Ons idee is om de benodigde basisspullen welke ouders nodig hebben voor hun pasgeboren kind in een leasevorm aan te bieden. Hier kun je denken aan een kinderwagen, autostoeltje, box, benodigdheden voor op vakantie, voor net na de geboorte, zelfs voor als het kind 1 jaar is. De spullen die worden aangeboden kunnen nieuw of gebruikt zijn. De producten zullen na grondige controle en schoonmaak weer andere ouders blij maken. Daarnaast verlost ons idee de zorgen van jonge ouders. Door onze service kunnen jonge ouders zich focussen op het kind en hoeven ze zich geen zorgen te maken of ze de juiste spullen hebben aangeschaft. Dit alles willen wij realiseren door basisspullen in een pakket aan te bieden op lease-basis.

 

EEN DUURZAME START

Wij willen jonge ouders helpen hun kind op te laten groeien in een duurzame wereld. Momenteel kopen veel ouders nog nieuwe spullen voor hun kind die over het algemeen duur zijn en in verhouding slechts kort gebruikt worden. Dit is natuurlijk zonde. Wij willen dit tegengaan door de spullen die ouders nodig hebben voor hun baby in een leasevorm aan te bieden. Denk hieraan kinderwagens, fietsstoeltjes, boxen en autostoelen.

 

ZORGELOOS GENIETEN

Ouders willen natuurlijk het beste voor hun kind en bij de aanschaf van alle benodigdheden komt veel kijken. Ouders maken zich daarbij zorgen of ze wel alle spullen hebben en of deze goed genoeg zijn. Wij bieden een totaalpakket van spullen aan in de vorm van een abonnement. De ouders kunnen dus maximaal genieten van hun kind.

 

PERSOONLIJKE SERVICE

Ons concept biedt gemak en service, terwijl we ook verduurzamen. De ouders ontvangen de spullen welke ze nodig hebben, waar en wanneer ze deze nodig hebben. Zo kunnen ze gemakkelijk hun pakket zelf samenstellen en op elk moment wijzigingen toepassen. Overbodige spullen kunnen geretourneerd worden, waardoor men geen overbodige rommel meer in huis heeft.

 

KANSEN EN DE TOEKOMST

Een kleine berekening laat zien dat het bedrijf zowel duurzaam kan zijn, als winstgevend. Het belangrijkste in dezen is dat de mensen overtuigd zijn van het gemak van onze service en de kwaliteit. Dat wij dus tweedehands spullen aanbieden, maar dat deze van nieuwbouw-kwaliteit zijn. Wanneer eenzelfde item weer gebruikt kan worden bij volgende klanten, creëren we extra waarde voor het bedrif.

De markt voor babyspullen in Nederland alleen is al groot en blijft constant. Ons concept is schaalbaar, zo kan er lokaal begonnen worden, waarna er geografische groei kan ontstaan. Verder kan het productaanbod uitgebreid worden en kunnen we eigen producten gaan ontwikkelen, wat tot een volledig circulair businessmodel zal leiden.

 

MAATSCHAPPIJ

Doordat we de benodigdheden voor het kind gemakkelijk hergebruiken tussen de gezinnen, zorgen we ervoor dat de items meer worden gebruikt en minder stilstaan. Hierdoor wordt de grootte van het afval van deze spullen minder en is het aantal nieuwe spullen wat nodig is drastisch minder. Dit zorgt voor een daling in het gebruik van de toch al steeds schaarser wordende grondstoffen.

Zoals bij het stukje “de toekomst” is aangegeven, kunnen we ook zelf producten gaan ontwerpen en maken. Hierdoor hebben we meer invloed in materiaalkeuze, productieproces en uiteindelijk ook de verwerking van spullen wanneer deze echt aan hun aan eind gekomen zijn. Hierdoor kunnen we uiteindelijk invloed uitoefenen op het maken, gebruiken en recyclen van de producten. Waarbij wat goed is voor het bedrijf, zoals optimalisatie en hergebruik, ook goed is voor het milieu.

 

KLAAR VOOR DE START

Een goede timing is essentieel voor een succesvolle onderneming. Gelukkig zien wij meerdere signalen in de samenleving die aangeven dat dit concept een zeer groot potentieel heeft. Zo is de samenleving steeds meer van een bezittings- naar een gebruikers maatschappij veranderd en naar een meer circulaire economie. Daarbij worden er ook steeds vaker producten geleaset, zoals auto’s, fietsen en telefoons. Daarnaast is er de groeiende vraag naar service en duurzame producten.  

Ons concept is gemakkelijk, past in de tijdgeest, zorgt voor ontlasting van steeds drukker wordende ouders en zorgt voor een vermindering van de last op het milieu. Met één druk op de knop heb je jouw benodigdheden voor je kind waar en wanneer je maar wilt. Op deze manier draagt het kind vanaf de geboorte al bij aan zijn of haar eigen schonere en duurzamere toekomst.

Duurzaamheid wordt met de paplepel ingegoten.

afbeelding van Niels
Niels Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 289 projecten