afbeelding van Lotje
Lotje Ondernemer

BORO*MINI

Plantaardige babyproducten van organic katoen, gekleurd met planten en wortels, sociaal verantwoord en met de hand gemaakt in Amsterdam.

BORO*MINI: Het 100% plantaardige babylabel

Welkom in de wereld van BORO*MINI, die is fris, zacht, puur natuurlijk en sociaal. Dit 100% plantaardige babylabel wordt gekleurd met planten en wortels, sociaal verantwoord en met de hand in het Amsterdamse BORO*ATELIER.  Zo draagt iedere blije baby bij aan een mooiere wereld!

  • Puur natuurlijk

BORO*MINI werkt uitsluitend met gecertificeerd, duurzaam katoen. Deze keurmerken geven de garantie dat het katoen milieu- en mensvriendelijk geproduceerd is.Al het organic katoen wordt in het BORO*ATELIER gekleurd met planten en hun wortels. Tijdens dit oude, ambachtelijke verfproces worden er geen toxische stoffen gebruikt, dat maakt alle producten “sabbelveilig”.Het blauw in de collectie komt van de Indigofera plant en het roze van Meekrapwortels, een oudHollandse kleurstof.

  • Sociaal & lokaal

Alle BORO*MINI producten worden met de hand gemaakt in het Amsterdamse BORO*ATELIER. Het BORO*ATELIER biedt langdurig werkzoekenden en statushouders een leerwerktraject aan met als doel de deelnemers te begeleiden naar een betaalde baan. De deelnemers werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en leren nieuwe ambachten waaronder, naaien, zeefdrukken en plantaardig kleuren. Uit het eerste leerwerktraject zijn twee deelnemers doorgestroomd naar een vaste baan in het BORO*ATELIER.

  • Product ontwikkeling

De oprichtsters Celia Geraedts en Lotje Terra startten met BORO*MINI vanuit de wens een sociale onderneming te creëren die werkt aan de verduurzaming van de textielindustrie.   

Meer dan een jaar werd er uitgetrokken voor de productontwikkeling van BORO*MINI. Zorgvuldig werden de pigment recepten voor de juiste kleuren ontwikkeld en getest. Ook werd het leerwerktraject ontwikkeld om de sociale productie in gang te kunnen zetten.

De collectie bestaat uit warme baby dekens, frisse lakentjes, praktische slabbers met vrolijke prints en hydrofieldoeken in aangename, natuurlijke en frisse kleuren met grafische prints. Vanaf nu is de eerste collectie exclusief verkrijgbaar op www.boromini.com.

 

 

afbeelding van Lotje
Lotje Ondernemer

Lotje Terra en Celia Geraedts zijn de oprichters van BORO*MINI een nieuw duurzaam en sociaal babylabel. BORO is een Japans gebruik en betekent 'gebruik alles en verspil niets'. Onze missie is om een sociale verandering te maken in de textielindustrie. Door in het BORO*ATELIER uitsluitend plantaardig en natuurlijk te verven zonder het gebruik van schadelijke/toxische stoffen en de ambachten van natuurlijk verven, zeefdrukken en naaien over te brengen in een leerwerktraject waarbij we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpen naar een betaalde baan.

Update

Inmiddels zijn er drie deelnemers uit het leerwerktraject doorgestroomd naar een vaste baan in het BORO*ATELIER! ............................................................ Zijn we via voor de wereld van morgen een toffe samen werking aangegaan met Poppy to Pumkin!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 352 projecten