afbeelding van Hans en Marian
Hans en Marian Ondernemer

Bonte Buurtgenoten

Initiatiefnemers van Bonte Buurtgenoten zijn mensen die geloven in een inclusieve samenleving.

Bonte Buurtgenoten is een woonbuurtje van en voor een diversiteit aan mensen die willen samenleven op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde verantwoordelijkheid. Een plek waar burenhulp en zorg voor elkaar vanzelfsprekend zijn. Waar mensen tot hun recht komen, elkaars talenten aanvullen en iedereen betekenisvolle rollen kan vervullen in de samenleving.

Iedereen is welkom in Bonte Buurtgenoten. Jong, oud, creatief, ondernemend en midden in de samenleving. Met of zonder beperking. Een buurt met een ‘Bont Hart’. Een ontmoetingsplaats voor de wijdere buurt, waar iedereen zelf of samen met anderen uiteenlopende activiteiten kan ontwikkelen.

Het BonteBuurtPlein is een groep mensen die ieder met hun eigen expertise en achtergrond de plannen verder uitwerkt. Zij voeren gesprekken met o.a. de gemeente, de politiek ,woningbouwcorporaties en financiers.De plannen worden overal met groot enthousiasme ontvangen.

afbeelding van Hans en Marian
Hans en Marian Ondernemer

Update

Bonte Buurtgenoten werkt nu samen met Bob Nikkessen en Bart van Rossum. Bob en Bart hebben een heel mooi concept "Hofwonen" ontwikkelt en we hebben ontdekt dat we veel raakvlakken hebben.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 352 projecten