afbeelding van Claudia
Claudia Ondernemer

Bluequest sailing

Met het duurzame zeilschip de 'Vega' gaan wij zeiltochten aanbieden voor mensen met borstkanker (gratis). De boot is aangekocht.

Onze missie is om mensen die geconfronteerd zijn met borstkanker in hun leven, even - door de wind en het water - alles te laten vergeten. Een leeg hoofd door een heerlijke tocht op het water, met een boot die volledig op duurzame energie draait. Weten waar het over gaat en wat er door je heen gaat is belangrijk. In Nederland is de zorg heel goed, maar er is ook veel wegbezuinigd. Daarom dit gratis initiatief op basis van een vrijwillige eigen bijdrage!

In april 2014 werd ik geconfronteerd met de diagnose borstkanker. Zoals veel vrouwen met mij. Behandelingen doorstaan vanaf toen non-stop, geen gemakkelijke opgave. Met de inzet van veel goede en lieve artsen en verpleegkundigen heb ik alles gedaan wat kon en dat heeft gewerkt. Ik ben zo blij er te zijn. Je werk na fulltime carriere maken verliezen door een ziekte als kanker is heel pijnlijk. Je mag ontslagen worden na twee jaar. Just believe om beter te worden en te blijven! Stilstaan is achteruitgang dus: een therapieboot voor lotgenoten!

We hebben in het voorjaar van 2016 een prachtige zeilboot van 9 meter zelf aangeschaft. Een opknapper wel te verstaan. De boot stond vol water en was lek. Inmiddels ligt de Vega ligt al een stuk verder op weg naar varen te water in Heeg. Wat we nodig hebben zijn de middelen om de motor op biodiesel te kunnen laten draaien, zonnepanelen voor de electriciteit en nieuwe stagen e.d. voor de mast. De binnenkant vergt ook nog het nodige werk, dat we met ons team zelf aan hebben gepakt en verder kunnen afmaken.

Voor eind juli 2017 fondsen bij elkaar, en: 1. Aanpak motor en electriciteit (offertes aangevraagd); 2. Mast compleet (offertes worden aangevraagd); 3. Buiskap opdracht verstrekken (offertes gereed); 4. Zomerligplaatssponsor gevonden); 5. Overvaren of transport naar thuishaven; 6. Laatste lootjes; 7. Netwerk en communicatie. Eerste tochten de Vega in Juli 2017!

afbeelding van Claudia
Claudia Ondernemer

Ik ben Claudia Hennink, inmiddels 53 jaar en partner van Elvis en moeder van zoon Jessy Zachary. Opgeleid als Marien Geoloog aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, ben ik 25 jaar werkzaam geweest als project- en programma-manager op het gebied van klimaatbeleid en duurzame energieprojecten. Als kind leren zeilen van mijn vader en na ziek te zijn geworden en te hebben overleefd, mis ik de wind en het water. Iets doen voor lotgenoten, iets goeds voor mensen en voor de aarde staan bovenaan mijn verlanglijst. Vandaar Bluequest sailing!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten