afbeelding van Jonathan
Jonathan Ondernemer

Bieterbal

Ik ben uitvinder van de Bieterbal een vegetarische snack, zonder kunstmatige toevoegingen maar minstens net zo lekker als de bitterbal.

Echt Eten voor jong en oud lekker en toegankelijk maken. Met lokale, eerlijke ingrediënten zonder kunstmatige ingrepen of toevoegingen. Goed voor jezelf en goed voor de wereld. Want iets minder vlees vlees eten kan zeker geen kwaad. Het exporteren van de bitterbal is vaak lastig omdat deze veel kunstmatige toevoegingen en vlees bevat. Heel graag laten wij de wereld kennis maken met de Bieterbal, nederlands trots, de traditionele bitterbal maar dan in een modern jasje.

Negen jaar geleden startte ik mijn groente restaurant. Toen vond iedereen mij maar gek, een geitenwollen sok. Zelf telen daar zag al helemaal niemand het nut voor in. Inmiddels is het tij gekeerd en het werken naar de oogst van de dag allang zo gek niet meer. Voor mij is het werken met groente mega inspirerend. Zo kwam ik op een dag op het idee een vega variant te maken van de bitterbal, deze moest minstens net zo lekker zijn als de traditionele bitterbal maar dan vegetarisch en zonder kunstmatige toevoegingen. Dat lukte mij. Dat mijn Bieterbal in 2016 de Karel de Vos award won voor meest gastvrije en duurzame bijdrage in de horeca was voor mij een droom en gaf mij enorme waardering.

Ik ben nu 2 jaar bezig en lig met de Bieterbal bij alle groothandels in het schap. In de toekomst zou ik graag de grens overgaan en Duitsland willen laten kennis maken met de Bieterbal. Om het in Duitsland in de markt te zetten zou ik graag geld willen vrijmaken voor een campagne om de mensen daar er bekend mee te laten maken.

Geld is nodig om te investeren in drukwerk en productie zodat ik voorraad kan opzetten en tevens geld vrijmaken voor wat marketing activiteiten. Voor mijn stap naar Duitsland zal ik moeten gaan samenwerken met een persbureau om een plan en kostenoverzicht te maken om het product in de markt te lanceren en tijd moeten steken in het vinden van de juiste distributiepartners waarmee ik ga werken om het naar de groothandels te brengen.

afbeelding van Jonathan
Jonathan Ondernemer

10 jaar lang had ik mijn restaurant Vork en Mes in Hoofddorp waar ik werk met de oogst uit mijn eigen tuinen en kwekerij. Sinds 2016 uitvinder van de Bieterbal.

Update

www.bieterbal.nl

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 352 projecten