afbeelding van Ine
Ine Ondernemer

Better Places

Unieke reiservaringen wereldwijd

Better Places brengt reizigers die graag buiten de gebaande paden reizen in contact met lokale reisexperts in Azie, Afrika en Latijns Amerika. Deze ervaren professionals kennen de bestemming waar zij wonen door en door. Zij laten je kennismaken met de lokale bevolking, authentieke hotelletjes, bijzondere trektochten en de gezellige restaurantjes met lokale gerechten. Samen met je lokale reisexperts stel je je ideale reis samen. Dit kan uiteenlopen van een hotel en transfer bij aankomst, tot een volledig georganiseerd programma, al dan niet met een lokale gids. Door deze manier van boeken komt er bovendien meer geld op de bestemming terecht en betaal je een lagere prijs.

Wij bieden verschillende reisthema’s, variërend van bijzondere wandelingen in de bergen, bezoek aan traditionele dorpen waar je slaapt bij de lokale bevolking (homestays), tochten per mountainbike, natuur en biodiversiteit, bezoek aan een fair trade koffie- of cacaoplantage of een kookworkshop.

Belangrijke criteria in de keuze van onze partners zijn dat zij een passie hebben voor reizen en het land waar zij wonen goed kennen. Al onze partners werken op een duurzame manier en zullen eind 2014 het partnerniveau van Travelife voor touroperators hebben bereikt. Travelife is een internationaal erkende certificering op het gebied van duurzaamheid. Uit ervaring blijkt dat juist touroperators die op een duurzame manier werken reiservaringen bieden die je niet snel zult vergeten.

Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier kan maken mits het op een verantwoorde manier gebeurt. Er zijn zoveel mooie duurzame reisinitiatieven die de markt niet goed bereiken, dáár willen wij wat aan doen.

Better Places heeft als doelstelling om Nederlandse reizigers een unieke vakantie te bieden door het promoten van reisproducten van lokale touroperators en kleinschalige/unieke toerisme initiatieven. Op deze manier komen de inkomsten zoveel mogelijk op de bestemming en bij de lokale bevolking terecht.

Overal ter wereld zijn unieke reisproducten ontwikkeld in samenwerking met de lokale bevolking, op deze manier ontvangen zij inkomsten uit het toerisme. Helaaas weten veel van deze initiatieven de doelgroep niet te bereiken, terwijl veel Nederlanders geïnteresseerd zijn om tijdens een vakantie in contact te komen met de lokale bevolking en het échte leven te ervaren.

 

 

 

Wij bieden een platform waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Wij selecteren de lokale touroperators en presenteren hun aanbod op onze website. Op deze manier brengen wij de Nederlandse reiziger rechtstreeks in contact met lokale touroperators. Better Places is aangesloten bij een garantiefonds. Daarnaast loopt de betaling aan de lokale reisagent via een Nederlandse bankrekening. Zo bieden wij de Nederlandse reiziger zekerheid en financiële garantie.

 

afbeelding van Ine
Ine Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 391 projecten