afbeelding van Carmen
Carmen Ondernemer

Bello&Eco

Duurzame kledingmerk, eerlijke mode gemaakt van natuurlijke stoffen.

De kledingindustrie staat bekend als een milieuvervuilende industrie. https://www.youtube.com/embed/NXTIfcfzSnE.  Ons hoofdoel is dat duurzame mode gemaakt van natuurlijke stoffen, alle mensen kan bereiken. Dat het betaalbaar én voor iedereen toegankelijk zal worden. Met z’n allen kunnen wij een bijdrage leveren aan het verminderen van de vervuiling van onze planeet, als ondernemers en consumenten voor duurzame kleding kiezen. Natuurlijke garen zoals Alpacawol, Peruaanse Pima katoen,  jute, bamboe, hennep o.a zijn biologisch afbreekbaar. Duurzaame mode is tevens belangrijk voor een circulaire economie aangezien natuurlijke stoffen/garen hergebruikt kunnen worden. Naast het feit dat deze stoffen onschadelijk zijn voor het planeet, zijn ze natuurlijk ontzettend mooi en beschikbaar in natuurlijke kleuren, waardor ze niet geverfd moeten worden. Als en kleur nodig is, kan dan een plantaardige kleur daarvoor gebruikt worden. Onze Bello & Eco collecties worden gemaakt in kleine ateliers waarin de productie transparant is. Daardoor investering wij in duurzame en eerlijke producenten. Wij willen over natuurlijke stoffen, plantaardige verfen, natuurlijke garen blijven onderzoeken zodat wij één keer per jaar een 100% duurzame mode collectie kunnen aanbieden..

afbeelding van Carmen
Carmen Ondernemer

Peru is mijn geboorteland. Ik heb 12 jaar in de VS gewoond en gewerkt, en sinds 2002 woon ik in Nederland. Tegenwoordig ben ik in het hoger onderwijs werkzaam als docent in de vakgebieden internationaal recht en duurzaamheid. In mijn carrière als docent ben ik zeer tevreden maar in de zomer van 2016 besloot ik om zelfstandig parttime te gaan ondernemen met een ecologisch en sociaal doel. Wat ik aan de studenten doceer wil ik graag in de praktijk zelf ervaren en de wereld beter maken. Daar krijg ik enorm veel energie van!

Update

Onlangs ben ik aangewezen als Impact Women Social Business Ambassador waardoor een netwerk van vrouwelijke sociale ondernemers in Nederland gecreëerd wordt om elkaar te steunen. https://map.ogunte.com/ambassador

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 290 projecten