afbeelding van Beautyfreelancer
Beautyfreelancer Ondernemer

Beautyfreelancer.nl

Transparante werkmarktplaats voor freelancers en opdrachtgevers in de beauty- en entertainmentbranche

Beautyfreelancer.nl is een transparante werkmarktplaats voor freelancers die werkzaam zijn in de beauty- en entertainmentindustrie. Op Beautyfreelancer.nl kunnen opdrachtgevers, zoals reclamebureaus, productiemaatschappijen en opleidingsinstituten, gratis opdrachten plaatsen. Bijvoorbeeld als zij op zoek zijn naar een model voor een fashionshoot of een stemacteur voor het inspreken van een tv-commercial. Beautyfreelancers die voldoen aan het opdrachtprofiel ontvangen een geautomatiseerde uitnodiging om op de opdracht te reageren. 

Privacy wordt daarbij gewaarborgd. Beautyfreelancer.nl is de tegenhanger van modellen- en castingbureaus die de afgelopen jaren veelvuldig negatief in het nieuws kwamen. De werkmarktplaats wil opdrachtgevers en freelancers rechtstreeks met elkaar in contact laten komen, zonder tussenkomst van derden. Op die manier kunnen zowel de freelancers als de opdrachtgevers zelf bepalen met wie ze werken en onder welke voorwaarden. Daarnaast springt Beautyfreelancer in de bres voor onder meer mannelijke plus-size modellen en heeft het een petitie gestart tegen het te magere model.

Uit onderzoek blijkt dat er ontevredenheid heerst onder zzp'ers over de machtspositie die bemiddelaars hebben. Bovendien blijkt dat veel zpp'ers helemaal niet weten welke marges bureaus of tussenpersonen hanteren. Uit ervaring weten we dat marges in bijvoorbeeld de entertainment- en modellenbranche soms kunnen oplopen tot wel 200% van de vergoeding die bijvoorbeeld het model of de figurant krijgt. Omdat wij dergelijke tarieven onredelijk vinden, hebben wij werkmarktplaats Beautyfreelancer.nl opgericht. Hier bepalen freelancers en opdrachtgevers zelf hun tarieven, maar ook of zij wel of geen concurrentiebeding hanteren. Veel bemiddelaars leggen namelijk een onredelijk concurrentiebeding op aan zzp’ers. In bijna de helft van de gevallen is dit voor een termijn die langer duurt dan een jaar. Soms geven bemiddelaars zelfs aan dat het concurrentiebeding niet alleen de betreffende opdracht aangaat, maar voor alle relaties van hen van toepassing is. Als zzp’er mag je in zo’n geval voor geen enkele relatie van de bemiddelaar werken. Als model of stemacteur kan dit het einde van je eenmanszaak betekenen. Boetes kunnen soms oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. Niet voor niets pleiten wij voor het zelf bepalen van je tarieven, voorwaarden en het wel of niet hanteren van een concurrentiebeding.

Beautyfreelancer.nl is nu beschikbaar als website, maar willen we ook als mobiele applicatie voor smartphones (en tablets) gaan aanbieden, zodat het platform altijd en overal bereikbaar is. Daarnaast willen we handige tools toevoegen, zoals een zoekfunctie, zodat opdrachtgevers ook kunnen zoeken in het systeem naar geschikte freelancers, of een tarievencalculator, zodat freelancers direct weten welke tarieven zij kunnen hanteren. Om dit allemaal te kunnen realiseren hebben we, naast financiële middelen, ook publiciteit nodig.

Beautyfreelancer.nl koppelt freelancers aan interessante projecten en/of opdrachtgevers. Daarnaast biedt Beautyfreelancer.nl handige tips, het laatste nieuws en trends op gebied van beauty, fashion, ondernemen en meer. Om meer publiciteit te genereren, willen we dit uitbreiden met interessante workshops, cursussen en vlogs waarin professionals hun kennis delen. Geregistreerde beautyfreelancers willen we bovendien exclusieve aanbiedingen en kortingen gaan geven. Deze zijn gelieerd aan beauty, fashion en ondernemen.

afbeelding van Beautyfreelancer
Beautyfreelancer Ondernemer

Werkmarktplaats Beautyfreelancer.nl houdt van transparantie. Geen vage oproepen, maar weten met wie je werkt. Daarom willen we ons ook zelf even aan je voorstellen. Aan het roer van Beautyfreelancer.nl staan Mieke Wouters en Evelien Nederhoed, beiden ervaringsdeskundigen als het gaat om freelance werkzaamheden, entertainment en beauty. Zo was Evelien onder meer werkzaam als freelancer bij RTL Nederland en kon je wekelijks haar appreviews horen op Radio Veronica. Mieke Wouters, freelance communicatieadviseur, was onder andere het gezicht voor een gerenommeerd paardensportmerk.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten