afbeelding van Hetty
Hetty Ondernemer

B&B De Heerlijkheid

Duurzaam ontwikkelen van een B&B+ met ruimte voor bezinning en persoonlijke groei in een rustige en groene omgeving.

B & B De Heerlijkheid – Oase van rust en natuur

“Een groene plek om in alle rust bij te komen en te herstellen.”

“Iedereen heeft recht op een plek om zichzelf te zijn, in verbondenheid met andere mensen, met de natuur in en om ons heen, met planten en dieren.”

“Een fijne plek om te zijn, om te slapen, om (samen) te eten, om wat te werken en jezelf te ontwikkelen.”

Wij willen een Bed & Breakfast+ realiseren voor gasten die behoefte hebben aan ruimte voor bezinning en/of persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor wordt een aanbod op maat gecreëerd, op holistische basis. Te denken valt aan: meditatie, massagetherapie, meewerken in de (moes)tuin of keuken, creatieve/muzikale expressie, (natuur-)coaching ed.

Het plan is om enkele ruimtes te realiseren voor de verhuur aan coaches, yogadocenten en andere professionals uit de regio om hun sessies/lessen in en om De Heerlijkheid te laten plaatsvinden. Tevens willen wij huiskamerconcerten. lezingen ed. organiseren die openbaar toegankelijk zijn, waardoor De Heerlijkheid een kleinschalige publieksfunctie zal krijgen.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de effecten van onze activiteiten op mens en milieu en willen daarom zoveel mogelijk onze eigen groenten en fruit verbouwen, biologische voedingsmiddelen inkopen indien nodig, en ecologisch verantwoorde huishoudelijke middelen en artikelen, herbruikbare of hergebruikte meubels, servies, en andere materialen in en om het huis. Een eventuele bouw of verbouwing wordt ook zoveel mogelijk circulair en duurzaam gerealiseerd.

Daarnaast willen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, arbeidsgehandicapten, herintreders en stagiaires de gelegenheid bieden om hun kennis en vaardigheden uit te breiden binnen de B&B+.

De doorgang van dit project is afhankelijk van de financiering die door crowdfunding een enorme boost kan krijgen.

afbeelding van Hetty
Hetty Ondernemer

In mijn werkzame leven heb ik diverse beroepen uitgeoefend. Ik heb o.a. gewerkt als zelfstandig psycholoog en haptotherapeut en op franchisebasis was ik websitemanager. Door de verschillende werkomgevingen heb ik veel mensenkennis opgedaan en heb ik mijzelf ontwikkeld tot een échte ondernemer. Ik merk dat ik mij in deze rol heel goed voel. Intussen ben ik ook getrouwd, moeder geworden en ga ik op mijn dik 50e eindelijk mijn droom verwezenlijken. Die droom heb al 25 jaar, is wel wat veranderd in de loop der jaren, maar de tijd is er nu rijp voor! Ik droom ervan om een mooie, stille plek te creëren waar ik mensen in de watten kan leggen, kan helpen om tot rust te komen en zo te herstellen. De gasten mogen meewerken in het huis of in de tuin, maar dat hoeft niet. Zij kunnen begeleiding krijgen van diverse professionals, een psycholoog of coach en activiteiten doen zoals: yoga, mindfulness, muziek en/of creatief bezig zijn. Alles is vrijwillig en niet(s) verplicht. Mijn persoonlijke motivatie is de strijd die ik veel mensen zie leveren om aan de verwachtingen en de druk in de maatschappij te moeten voldoen. Diverse mensen leggen het af in deze strijd, ze raken burned out, overwerkt, kunnen niet meer mee in de ratrace. Ik wil hen graag een veilige, beschermde omgeving bieden om echt te herstellen en zich te (her)oriënteren op hun leven en verwachtingen. Mijn ‘droom’ kan werkelijkheid worden doordat deze wordt gedeeld door een projectteam; met Frank van den Essenburg, Monique Brouwer en Paulien Kompier. Daarnaast zijn er velen die ons project een warm hart toedragen en graag een bijdrage willen leveren, in diverse vormen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 418 projecten