afbeelding van Nico
Nico Ondernemer

Bakers Best Genever

Genever by a chemist & baker

Bakers Best

Een eco-jenever gebrouwen van onverkocht brood in een fles van gerecycled glas: dat is Bakers Best jenever van De Stokers. Lokale bakkers doneren het oud brood, waardoor er geen standaard fles Bakers Best bestaat en iedere donatie een eigen unieke smaaksensatie garandeert.

Safe a Loaf

In Nederland wordt jaarlijks 120.000.000 kilo brood weggegooid (€ 70 miljoen). Zonde van het geld, maar vooral zonde van de goede grondstoffen. Bakers Best jenever geeft het afgedankte brood een tweede leven. Eén fles Bakers Best jenever is goed voor de redding van zeven sneetjes brood.

Ambacht

Om van oud brood jenever te produceren is er samen met smaakmaker A. Kruijt, meesterdistillateur bij distilleerderij “de Tweekoppige Phoenix”, een moutwijn vervaardigd door gebruik te maken van oud brood van de lokale bakkers. Omdat de samenstelling van het oude brood altijd zal verschillen, zal de smaak ook per brouw verschillen. Iedere fles is een kans om pure ambacht te proeven. De huidige markt kent nog geen duurzame alcoholische dranken, doormiddel van het ‘cradle to cradle’ concept hebben De Stokers een manier gevonden om ethisch verantwoord een jenever te drinken. Jenever gemaakt van een ‘afvalproduct’.Onze fles is te vinden bij verschillende cocktailbarren in Amsterdam, tevens bestaat de mogelijkheid om een fles op onze website www.bakersbest.nl te bestellen voor 29 euro inc verzendkosten..

afbeelding van Nico
Nico Ondernemer

Wij zijn De Stokers: Nico Commandeur (21) en Chris Rijkenberg (28). In de zomer van 2017 zijn wij gestart met het brouwen van onze eigen verantwoorde Bakers Best jenever. Nico is hobby distillateur en liep stage bij meesterdistilateur Arthur van De TweeKoppige Phoenix. Chris is gediplomeerd bakker en groeide op in een chocoladefabriek.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 310 projecten