afbeelding van Melanie
Melanie Ondernemer

Babywoods

Wandcommodes duurzaam en lokaal geproduceerd.

Babywoods een onderneming met visie. Ontstaan door passie, ontworpen met liefde en een missie met inhoud.

In september 2016 is mijn zoon geboren. Tijdens de kraamweek kwam er naar voren dat ik bekkenistabiliteit had.  Het advies is dan om zo weinig mogelijk de trap op te gaan. In deze periode was Joost mijn man thuis. Hij vond het jammer, omdat we net onze babykamer helemaal afgemaakt hadden. Waar moest de baby nu verschoond worden? Op de bank? Dat was ook niet ideaal voor mijn rug. Er moest een goede oplossing komen, voor onze pasgeboren zoon en ik als kersverse moeder.  Joost mijn man houd van werken met hout. Dezelfde week kwam Joost de schuur uit met het eerste model wandcommode. Een commode die je aan de muur kunt bevestigen, en in kan klappen.  Hij hing hem ergonomisch beneden in ons toilet op. Perfect voor mijn rug op dat moment. Ik kon nu goed staan, en rustig mijn kindje verschonen.  Daarnaast had ik een plekje om mijn cremes en luiers neer te leggen. Met de geboorte van mijn eerste kindje is ook de Babywoods geboren. Ik was op dat moment dol gelukkig. 

Mijn missie is om meer moeders dol gelukkig te maken met een perfect plekje om de baby op te kunnen verschonen. Of dat nu een plekje beneden in huis is. Of dat in een babykamer is. Of dat nu op een openbaar heren of dames toilet is. Elke baby verdient een plekje om verschoont te worden.

De commode is met liefde handgemaakt met zaag frees en schuurmachine, en een Nederlands ontwerp. De keuze voor duurzaam hout was er een die we van nature maakten. Joost is gespecialiseerd in duurzaamheid en gebiedsontwikkeling. Hij koos dan ook voor FSC gekeurd hout. De wandcommode is handgemaakt van duurzaam vuren hout. Het hout is duurzaam omdat het FSC gekeurd is. Het hout wordt veelal geïmporteerd uit Scandinavië en het Baltische gebied, maar ook uit Midden-Europa. We hebben gekozen voor kwalitatief beste hout. Dat komt uit wat koudere gebieden, waar de bomen trager groeien, met als gevolg fijnere mooie groeiringen.

De commode is gemaakt van duurzaam gelamineerd FSC hout. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Er kwam een dag dat de vraag groter werd dan wij konden maken in onze eigen houtwerkplaats. wij zijn op zoek gegaan naar een geschikte plek om dit uit te besteden. wij zijn voorstander van het stimuleren van de locale economie en zijn dan ook in eerste instantie op zoek gegaan naar iets in de buurt. ook om onze footprint zo klein mogelijk te houden. Maar het moest ook wel een plek zijn wat ons inspireert. Een lastige zoektocht 

Wij zijn erg blij met het houtatelier van het GGZ op Landgoed Willibroard in Heiloo. Hier werken mensen aan zichzelf, en de houtwerkplaats bied die mensen de mogelijkheid om een vak te leren en fungeert als dagbesteding. Met grote zorg en plezier voor de mens de natuur en het product worden de wancommodes van Babywoods tot op de dag van vandaag nog steeds met de hand gemaakt. Wil je meer weten over onze product kijk dan op www.babywoods.nl 

afbeelding van Melanie
Melanie Ondernemer

Hey hallo, Ik ben Melanie een expert in wandcommodes en een online nerd als het om cijfers gaat. De wandcommodes zijn duurzaam gemaakt met liefde voor de natuur.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 340 projecten