afbeelding van Tamara
Tamara Ondernemer

BabyBeGood

BabyBeGood voor bewuste ouders en duurzame ondernemers in de babybranche

Puur Baby Plaza

In 2011 hebben wij voor het eerst in samenwerking met andere duurzame ondernemers het duurzame plein op de Negenmaandenbeurs neergezet. Inmiddels is Puur Baby Plaza uitgegroeid tot dé hotspot op de Negenmaandenbeurs. Jaarlijks komen daar 50.000 bezoekers waarvan 60% zwanger, op zoek naar eerlijke informatie en inspiratie. Op het Puur Baby Plaza vindt je de leukste producten voor een duurzame start. kunnen BabyBeGood bedenkt duurzame projecten zoals dit jaar het Groente en Fruit plein waar 5000 stuks biologische groenten worden uitgedeeld met praktische tips voor een gezonde start met een jong kind en zijn er weer BabyBeGood workshops met Squiz, Seepje en Naty. 

BabyBeGood doet meer 

Op vrijdag 23 februari ontvangen wij Tweede Kamerlid Suzanne Kroger om te praten over chemicalien in kinderproducten en producten voor zwangeren. BabyBeGood heeft onderzoek gedaan naar chemicalien in billendoekjes en praat graag verder over hoe het voor consumenten makkelijk wordt om gifvrij te shoppen. 

Duurzaam Netwerk in de babybranche

BabyBeGood verstevigt het netwerk van duurzame ondernemers door ze met elkaar in contact te brengen en te adviseren hoe zij gezamenlijk op kunnen trekken om de babymarkt te verduurzamen.

ONLINE - door en voor bewuste ouders

Online proberen wij moderne en bewuste ouders te informeren over de verantwoorde keuzes die zij hebben. Momenteel doen we dit door duurzame ondernemers zelf hun verhalen te laten vertellen over welke duurzame keuzes zij maken, welke dilemma's zij tegenkomen om duurzaam te ondernemen en waarom zij zijn gestart met hun onderneming. BabyBeGood biedt een platform met verhalen achter de ondernemers.

Aanleiding

Tijdens mijn zwangerschap vorig jaar ontving ik de bekende 'Blije' doos waar ik minder enthousiast over was. In gesprek met mijn vriendin Anna Schoemakers (Anna is sinds 1 september 2017 directeur Greenpeace Nederland) kwamen wij op het idee om een duurzame babydoos samen te stellen waar wij wel blij van worden. Na een jaar onderzoek weten wij dat er mooie duurzame (fair trade, milieuvriendelijk, charity, gifvrij) babyproducten op de markt zijn maar dat die nog te weinig aandacht krijgen. Dit terwijl juist tijdens een zwangerschap een ouder geinformeerd wil worden over de 'goede' keuzes die zij moeten maken. 

BabyBeGood

 

Tijdens haar zwangerschap 5 jaar geleden ontving Tamara de welbekende ‘Blije’ doos. Ze was hier echter minder enthousiast over. Samen met haar vriendin Anna, besloot ze dat dit ook anders kon en zo ontstond de BabyBeGood doos. De BabyBeGood doos zit vol met mooie duurzame (Fair Trade, milieuvriendelijke, charity, gifvrije) babyproducten die nog te weinig aandacht krijgen. BabyBeGood wil ouders informeren over de keuzes die zij maken en laten zien dat er verantwoordelijkere opties zijn dan alle grote bekende merken.

BabyBeGood heeft al grote stappen gezet. Zo staat we in 2018 voor de 7e keer op de Negenmaandenbeurs met het BabyBeGood workshop paviljoen op Puur Baby Plaza en hebben we levendige social mediapagina’s.

afbeelding van Tamara
Tamara Ondernemer

BabyBeGood is opgericht door Tamara Peers en Anna Schoemakers. Het idee is ontstaan toen Tamara zwanger was van haar jongste dochter. Zij zocht goede informatie over een bewuste leefstijl en richtte zich tot haar vriendin Anna, die van huis uit veel had meegekregen over bewust opgroeien. Haar Finse roots speelden hierbij een grote rol. Inmiddels is de duurzame babydoos al 4 jaar op de markt en werkt BabyBeGood met veel verschillende partijen samen, om de babywereld te verduurzamen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 310 projecten