afbeelding van Ludo
Ludo Ondernemer

Arctic Blue

Stop overbevissing ten behoeve van de Omega-3 visolie pillen industrie. Hoe? Start een eigen (duurzaam) Omega-3 merk.

 

PROBLEEM

Jaarlijks gaan er ettelijke miljoenen kilo's sardientjes en ansjovis door de shredder, om er visolie en vismeel van te maken. De visolie gaat in een capsule en het vismeel naar de zalmkwekerijen. Alsof dat niet genoeg is, wordt voor het maken van zogenaamde geconcentreerde visoliecapsules, een onevenredige hoeveelheid extra visolie gebruikt!

BEWIJS

De Keuringsdienst van Waarde heeft hier zelfs een heel programma aan gewijd. De conclusie was dat er 30 ansjovisjes nodig zijn voor 1 capsule visolie… 

OPLOSSING 1

Omdat niet iedereen meteen de duurdere plantaardige algenolie capsule wil kopen 

OPLOSSING 2

hebben we dus ook visolie gemaakt van de snijresten van kabeljauwfilet. Hiervoor wordt dus geen vis extra gevangen. Integendeel, door efficiënt gebruik van 1 kabeljauw wordt er, naast de filets, maar liefst 250 ml visolie van gemaakt. Deze is nu beschikbaar als capsule en fles met sinnaasappelsmaak of anijssmaak

Onze werkwijze heeft het blauwe MSC keurmerk voor duurzame visserij opgeleverd. Met Arctic Blue heb je dus de garantie dat de dolfijnen, zeevogels, zeeleeuw en walvis genoeg te eten overhouden en dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Op onze website bevestigt het Wereld Natuur Fonds, dat het MSC-keurmerk de beste garantie is voor duurzame visserij.

BONUS

En wat blijkt? Arctic Blue is ook nog eens misschien wel de meest verse olie. Dit betekent 2 zaken: dat de smaak goed is en er geen oprispingen optreden, maar ook dat de olie niet geoxideerd is en daarom doet in het lichaam wat ie moet doen. Dit komt omdat we alleen olie betrekken uit het hoge Noorden van Noorwegen, waar het koud en hoogwaardige technologie zorgt voor een super-product zonder verontreinigingen. Dat de olie zo vers is komt omdat hij al binnen 6 uur op de boot zelfs gewonnen wordt.

KADOOTJE

Bestel plantaardige algenolie (capsule of vloeibaar) of MSC-gecertificeerde visolie (capsule of vloeibaar) met 20% korting (code: asnbank) in de webshop (zonder verzendkosten). 

afbeelding van Ludo
Ludo Ondernemer

Het geeft aardig wat voldoening om aantoonbaar duurzame producten in de markt te introduceren, daarnaast is het leuk om in contact te zijn met duurzame en loyale klanten.

Update

Bestel plantaardige algenolie (capsule of vloeibaar) of MSC-gecertificeerde visolie (capsule of vloeibaar) met 20% korting (code: asnbank) in de webshop (zonder verzendkosten).

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Lotte
http://www.testa-ocean-foundation.org/haring-challenge/ Ik vraag me af waarom MSC beter is dan Vegan?
PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 595 projecten