afbeelding van Rob en Fang
Rob en Fang Ondernemer

Architecture in Development, the next step

Architecture in Development verbindt de meest impactvolle architectuurprojecten met wereldwijd beschikbare middelen en -expertise.

Architectuur en impact

Misschien heeft u wel eens op ‘architecture’ gegoogeld. Een overzicht met indrukwekkende iconen, ontdaan van elke menselijke aanwezigheid, is dan het resultaat; anonieme gebouwen die zich overal ter wereld kunnen bevinden en uiteindelijk meer vertellen over de pretenties van haar ontwerpers dan over de aspiraties van haar gebruikers.

Vanuit onze overtuiging dat architectuur toch vooral over die laatste groep gaat, hebben wij eind 2011 ons platform ‘Architecture in Development’ gelanceerd. Doel was een wereldwijde online gemeenschap op te bouwen met gepassioneerde architectuur-professionals die hun creativiteit en kennis willen inzetten voor een betere wereld.

Ons project

Met inmiddels een online community van meer dan 50.000 architectuur-professionals wereldwijd, is het hoog tijd voor een volgende stap: het transformeren van onze huidige organisatie naar een schaalbaar samenwerkingsplatform.

Een platform waarop de behoeften van lokale gemeenschappen en de globaal aanwezige middelen/ expertise samenkomen op één plek; een platform ook dat globale/ lokale samenwerking aan urgente architectuur-projecten mogelijk maakt, projecten die zonder dit platform nooit van de grond zouden komen.

Is daar wel behoefte aan?

Zeker, met ons initiatief geven wij vooral gehoor aan geluiden vanuit onze online community. Om de haalbaarheid van een dergelijk samenwerkingsplatform te toetsen hebben wij in 2016 onze ‘Buildify’ pilot gelanceerd: een open oproep voor urgente architectuurprojecten met dringende behoefte aan middelen en/of expertise om ze van de grond te krijgen. Van de meer dan 80 inzendingen die wij in korte tijd ontvingen, hebben wij ons voor de 5 finalisten ingezet om geschikte partners te vinden en het bouwproces een boost te geven.

Een jaar later heeft dit geleid tot de realisatie van een school voor 250 kinderen in een sloppenwijk in India, daarnaast hebben wij een rol gespeeld bij de doorslaggevende match tbv de realisatie van een community centrum in Ecuador (zie voor alle finalisten Buildify.net).

afbeelding van Rob en Fang
Rob en Fang Ondernemer

Wij zijn twee betrokken ondernemers die, teleurgesteld in de huidige architectuurpraktijk, zoeken naar mogelijkheden die het internet biedt om het helemaal anders aan te pakken.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 290 projecten