afbeelding van Stichting
Stichting Ondernemer

Amsterdamse Pilot Elektrisch Varen

Prototypes voor een infrastructuur van accu laad- en wisselstations voor de kleine vaart

Stichting Elektrisch Varen i.o. (STEVio) werkt aan een infrastructuur van accu laad- en wisselstations.

STEVio is een samenwerking aangegaan met de Hogeschool van Amsterdam. De mechanical engineering studenten van het innovatielab willen voor deze pilot aan een drietal prototypes werken. Met de ontwikkeling van de pilot wil STEVio aantonen dat een toegangkelijke en betaalbare infrastructuur voor 100% elektrisch varen in Amsterdam binnen 10 jaar mogelijk is.

Koppelbare en wisselbare accu's, accu laad- en wisselstations op de juiste locaties, een veilig en makkelijk systeem voor gebruik, herladen, beheer, onderhoud en recycling van accu's en het zuinig en slim omgaan met grondstoffen en energie op de boot en aan wal zijn vereistes voor een verantwoorde recreatie dichbij de stad.

Voor de bescherming van de lucht- en waterkwaliteit, voor het terugdringen van motorlawaai en uitlaatgassen, voor het openbaar houden van de Amsterdamse grachten en kades en voor een spoedige transitie naar duurzaam en secuur verkeer op het water in Amsterdam gaat geen weg voorbij aan de ontwikkeling van een infastructuur van accu laad- en wisselstations.

Iedereen met een bootje kan uiteindelijk meedoen met schoon varen. Voor een klein bedrag kan je lid worden van de infrastructuur, waarmee je onbeperkt en zorgeloos elektrisch kunt varen. In Amsterdam alleen liggen 10'000 bootjes. STEVio heeft een visie voor uitbreiding van de infrastructuur, naar de omstreken van Amsterdam, als ook naar andere Nederlandse regio's en steden aan het water.

 

afbeelding van Stichting
Stichting Ondernemer

“Ik ben een uitvinder, een ontwerper en een schipper. Ik heb met een bootje een extreem zwemmer de hele Rijn af begeleid - van Bregenz tot Rotterdam. Uit veiligheidsoverwegingen, omdat er een record moest worden verbroken en door een gebrek aan voorzieningen was het niet mogelijk deze tocht elektrisch af te leggen. Zie http://www.dasblauewunder.ch/ . De interactie van water en mens bij dit avontuur heeft mij wel aan het denken gezet.” Pablo

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 422 projecten