afbeelding van Coen
Coen Ondernemer

AllerGast

Smakelijke catering voor alle mensen met (di-)eetwensen. De keuken van AllerGast is duurzaam, dier- en allergenenvrij.

AllerGast: Smakelijke en duurzame catering voor alle mensen met (di-)eetwensen.

Persoonlijke deskundigheid

Wanneer sprake is van speciale (di-) eetwensen, vanwege gezondheid of allergie kan een besmetting met allergenen levensbedreigend zijn. Zelf ben ik vegetariër, moet ik een zoutarm dieet volgen en heb ik jaren in de gezondheidszorg gewerkt. Zo weet ik uit eigen ervaring hoe lastig het is om lekker te eten of met een gerust hart uit eten te gaan. Mijn kennis en ervaring wil ik binnen AllerGast combineren met mijn culinaire creativiteit. Zodat iedereen kan (di-)eten zonder zorgen.

Duurzaam

AllerGast houdt rekening met 5 P's mbt duurzaamheid: People, Place, Process, Planet, Prosperity. People: AllerGast houdt niet alleen rekening met mensen met (di-)eetwensen, maar ook met de medewerkers. Doordat een bestelling 24 uur van tevoren bekend moet zijn, wordt stress voorkomen en wordt onnodige voorraad voorkomen. Doordat AllerGast een webshop heeft, wordt papierverspilling voorkomen. De voedingsmiddelen worden dichtbij en het liefst met de fiets gekocht. De groene energie wordt zoveel mogelijk bespaard, bijv. voor het garen van bonen, kikkererwten en linzen gebruiken we nog een ouderwetse dekenkist.

Uit eten

De keuken van AllerGast is vrij van de door de EU erkende allergenen: vrij van ei, gluten. lupine, melk (lactose), mosterd, noten, pinda's, selderij, sesam, soja, sulfiet, vis, schaal- en weekdieren. Daarnaast bereidt AllerGast de gerechten zoutarm, met cholesterol verlagende, plantaardige oliën en puur natuurlijke zoetstoffen. ​De culinaire creativiteit van een chef-kok in een regulier restaurant wordt vaak beperkt doordat de keuken of apparatuur niet allergeenvrij is.

Genieten van smakelijk & gezond eten

Diëten bereiden is geen kwestie van ingrediënten weglaten. Het gaat er om de ongewenste voedingsstoffen door smakelijke en volwaardige alternatieven te vervangen. Zo ontstaan verrassende nieuwe smaak- kleur- en geurcombinaties. Die heb ik voor AllerGast zelf samen gesteld en beproefd. Voor de volledige menukaart verwijs ik u graag naar de AllerGast website: www.allergast.nl

Samen genieten

AllerGast maakt van elk arrangement of banquet een onvergetelijk evenement. De creativiteit van AllerGast strekt verder dan alleen het culinaire aspect en denkt graag met u mee over uw persoonlijke wensen voor uw bijeenkomst. AllerGast organiseert ook workshops en proeverijen, waar iedereen welkom is en kan ervaren hoe smakelijk een volwaardige dier- en allergenenvrij diner is

Vijf stappen

AllerGast heeft naamsbekendheid nodig en mensen die bij AllerGast willen bestellen. Hiertoe heeft AllerGast is vijf-stappenplan geschreven:

  1. Arrangementen, Banquetting en Catering mbv de website en webshop op elke mogelijke locatie. De klantenkring is beperkt tot de stad Utrecht zodat de bestelling kan worden bezorgd of afgehaald met de fiets.
  2. Catering vanuit een externe, professionele keuken met meerdere cateringmedewerkers, waar kan worden bezorgd of afgehaald met een elektrische bedrijfswagen.
  3. Verkoop via een elektrische foodtruck op markten en festivals.
  4. Opening van een eigen locatie met afhaalbalie en eethuis.
  5. Uitbreiden naar meerdere locaties in Nederland en in Europa, Uiteindelijk moet AllerGast een wereldwijde horecaketen worden die de positie van McD en KFC van de markt drukt. 

afbeelding van Coen
Coen Ondernemer

Het is al meer dan 30 jaar mijn passie gasten uit te nodigen en ze te verwennen met mijn culinaire creativiteit. Tot voor kort heb ik altijd in de gezondheidszorg gewerkt. Nu heb ik me omgeschoold in de richting van de horeca. Daarin heb ik mij gespecialiseerd in allergenenvrije bereiding en mensen met (di-)eetwensen. Zo kan ik mijn deskundigheid in de gezondheidszorg en mijn culinaire droom combineren.

Update

Coen Mobach aan het woord: Als culinair innovator en inspirator ben ik gestart met AllerGast, omdat ik uit eigen ervaring zag hoe mensen met dieetwensen verwaarloosd worden in de reguliere horeca. De keukens in de reguliere horeca zijn niet ingericht op allergenenvrije bereiding, de keuken van AllerGast is vrij van alle dierlijke etenswaren en 14 allergenen. Daarbij worden alle gerechten zoutarm en met natuurlijke zoetstoffen op smaak gebracht.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Coen
Elke zaterdag organiseert AllerGast een Zalige Zaterdag vegan proeverij: Vegalicious! Zodat iedereen kennis kan maken met de culinaire creativiteit van de keukenprins van AllerGast.
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten