afbeelding van Annemarie
Annemarie Ondernemer

A Streetcar Named Desire, kortweg Streetcar

Een x-aantal buren, een x-aantal elektrische lease-auto's en 1 app om met elkaar deze auto's te gebruiken.

Mijn missie is elektrische auto's voor iedereen toegankelijk te maken. Door op een slimme manier deze e-cars te delen komen er ook minder auto's in de straat. Elektrisch vervoer is de toekomst: stil, schoon en met echte groene stroom goed voor het klimaat. Elektrisch rijden stagneert; alleen leaserijders kunnen het zich permitteren. De aanschaf van een elektrische auto is voor de meeste particulieren te duur, zeker voor mensen, die weinig rijden en daar zal ook niet snel een verandering in komen. Daarnaast staan auto's gemiddeld 23 uur per etmaal stil. Auto's kunnen dus heel gemakkelijk gedeeld worden. Er zijn andere initiatieven op dat gebied maar Streetcar is veel gebruiksvriendelijker.

Ik zelf zou heel graag elektrisch rijden, alleen de aanschaf van een elektrische auto is onhaalbaar. Ik rij ook weinig, dus het bezit van een auto is niet perse noodzakelijk maar ik vind alternatieven als Greenwheels (ver weg en onveilige auto's), Snapp-car (elke keer weer bedelen of ik iemands auto mag lenen) dusdanig vervelend, dat ik mijn auto maar houd. En met mij zijn er zo velen. Als ik daarentegen samen met een aantal mensen in mijn straat een elektrische lease-auto zou aanschaffen, dan zou deze auto altijd dicht in de buurt staan, net zo goed van mij zijn als van de buren, elektrisch en toch betaalbaar zijn. De app Streetcar met daarachter geavanceerde logistieke programmatuur zorgt er ten eerste voor dat de groep buren kan uitrekenen hoeveel lease-auto's nodig zijn om te voorzien ieders rijgewoontes. Via de app kan ieder lid van de groep aangeven wanneer men de auto nodig heeft, structureel of incidenteel. De app, verbonden aan de laadpalen, rekent telkens uit welke auto beschikbaar is en berekend achteraf hoeveel elk lid van de groep moet betalen voor zijn kilometers.

In eerste instantie wil ik een test opzetten, waarin de basis programmatuur wordt ontwikkeld en een groep buren aan de slag gaat met Streetcar. Deze testfase zal voorgefinancierd moeten worden. Bij succes ligt funding via particulieren, die direct ook gebruiker willen worden van Streetcar voor de hand.

Zoals gezegd, wil ik starten met een test, waarbij de programmatuur ontwikkeld wordt, afspraken met een lease-maatschappij worden gemaakt en een groep eerste gebruikers wordt gezocht. Deze testfase zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Problemen kunnen in deze periode opgelost worden, waarna Streetcar verder uitgerold kan worden.

afbeelding van Annemarie
Annemarie Ondernemer

Sinds 2003 houd ik me op verschillende manieren bezig met duurzaamheid. Als journalist, als MVO manager van BCC, als raadslid in Amsterdam, als bestuurslid van de Duurzame Waardekaart, als zelfstandig ondernemer. Mijn bedrijf heet Artica projecten en ik zet projecten op, waar mijn hart naar uit gaat. Zoals de Goede Gids om zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld, zowel vandaag als morgen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van de Groene Regentes
Leuk plan! Lijkt wel op die van ons ;-)
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 556 projecten