afbeelding van Valérie
Valérie Ondernemer

60plusEndus

Landelijk platform voor moderne 60plussers, dat mensen ondersteunt om op een liefdevolle, actieve en plezierige wijze in het leven te staan.

De groeiende groep 60plussers is dikwijls ondernemend, staat actief in het leven en wil genieten van hun vrije tijd. Daarnaast is het hebben van een netwerk niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. In de huidige maatschappij en media wordt nog te vaak de nadruk gelegd op wat niet meer kan, en op jong of single zijn. 60plusEndus wil dit anders doen en de nadruk leggen op samen, actief en gezelligheid. Deze grote groep mensen verdient naar ons idee meer positieve aandacht, zeker ook aandacht in een minder truttig jasje gestoken. De huidige 60plusser is niet meer de 60plusser van enkele decennia geleden en dat vinden wij onrechtvaardig en respectloos. Wij gaan voor een florerende, duurzame onderneming, die 60plussers licht, lucht en joie de vivre geeft en tevens als bij-effect werkgelegenheid creëert, ook onder 60plussers zelf. Zingeving, verbinding en fijne herinneringen dragen bij aan een beter welzijn en zo uiteindelijk aan een mooiere maatschappij.

Als jong kind was ik reeds maatschappelijk betrokken en sociaal ingesteld. Ik heb altijd al het doel gehad mijn steen bij te dragen aan de samenleving. Leave the world a little better than you found it. Door meerdere keren trainingen te geven voor het Rode Kruis (cursus 'vrienden maken') is mij heel duidelijk geworden dat er vaker eenzaamheid bij mensen heerst dan je zou verwachten. In alle lagen van de bevolking. Dit is altijd bij mij blijven hangen: wat voor mij zo vanzelfsprekend is, is dat voor anderen helemaal niet. Ik vond dat heel confronterend en verdrietig. Daarnaast heb ik door mijn voorgaande banen gezien dat er een ontzettend vlotte, actieve en ondernemende groep 60plussers is. Toen 60plussers in mijn omgeving gingen aangeven dat er niks voor hen was op het gebied van vrijetijdsbesteding en zingeving, ben ik eens goed op onderzoek uit gegaan. Ze hadden gelijk. Of het waren datingssites, of echt niet meer van deze tijd, zo stoffig. Zo kwamen mijn persoonlijke verhaal, mijn idealen en naar mijn idee de behoefte vanuit de doelgroep samen waardoor ik heb besloten mijn ideeën verder uit te werken. Ik ben 'ondergronds' 2 jaar bezig geweest met het voortraject (o.a. de juiste koers bepalen, de website, de samenwerkingen aangaan). Sinds afgelopen juli zijn we officieel live gegaan. En dat het een slim idee is...blijkt wel uit de reacties van de mensen uit heel het land!

Er is natuurlijk al wel een voorzichtige start gemaakt. De eerste reacties van 60plussers zijn zeer enthousiast en zeer hoopgevend. Vanuit alle hoeken van het land wordt er gereageerd en gevraagd of we ook in hun provincies gaan starten. Wat natuurlijk fantastisch is! Zo hebben we sinds we zijn gestart nog geen 3 maanden geleden bijna 900 nieuwsbriefaanvragen gekregen en meer dan 2000 likes op Facebook. We hebben iets opgezet wat opgepikt wordt door deze doelgroep, wat ze zien en waarderen. Ten eerste heb ik coaching en begeleiding nodig hoe ik ons project in goede banen kan leiden. Omdat het landelijk is en een grote doelgroep betreft, heb ik adviezen nodig op diverse terreinen. Advies op het gebied van het businessmodel, het verdienmodel en de marketing. Naast dat ik werk vanuit een ideaal, wil ik er uiteraard ook een commercieel en blijvend succes van maken. Ik sta echt open om te leren, om zo meer mensen te kunnen bereiken en zo meer mensen met elkaar in contact te kunnen brengen en bij te dragen aan hun fysieke gezondheid en hun welzijn. Om echt meer mensen te kunnen voorzien in deze behoefte en snel een groter bereik te krijgen, zou meer (media) aandacht het project grote sprongen kunnen laten maken (bijvoorbeeld door de VDWVM ;-) Daarnaast is er meer budget nodig. Dit om het project een nog beter fundament te kunnen geven, om zo weer verder te werken aan o.a. een groter bereik, een groter aanbod en het verder doorontwikkelen van het concept. Ik denk aan adverteren (zowel online als offline), budgetten voor administratieve ondersteuning en het kunnen stucturen van systemen, de site verder uitbouwen met o.a. een forum en het ontwikkelen van een bijbehorende app.

Ik wil vooral dat het gehele project (uitstraling/diensten/aanbod/contact etc.) warm en persoonlijk blijft, mensen respectvol benaderd worden, zich gezien en gehoord voelen. In de huidige tijd van individualisering hebben mensen hier enorme behoefte aan. Ik wil mensen over de streep trekken om gezond bezig te zijn, uit hun huis laten komen, mensen een fijne herinnering geven en/of er leuke contacten of vriendschappen aan over houden. Het plan van aanpak met een klein budget ziet er wel anders uit als met een groter budget. Hoe fantastisch zou het zijn als we door meer budget en goede begeleiding/advies grote stappen zou kunnen maken om zo het leven van meer 60plussers te veraangenamen? Ik ga op onderzoek naar eventuele samenwerkingsverbanden om zo krachten te bundelen. Ik ga de mogelijkheden onderzoeken m.b.t. financiering, crowdfunding is wellicht passend. Indien meer budget, ga ik kijken naar een werkplek, waar ik in alle rust samen met een ondersteunde persoon (of meer personen) kan werken aan meer samenwerkingsverbanden, een groter bereik en aan een groter aanbod in alle provincies. Dan wil ik de site uitbouwen met meerdaagse activiteiten, eventueel reizen/uitjes/workshops over de grenzen aanbieden, een forum, een bijbehorende app etc. Dat het echt dé ontmoetingsplek wordt voor de eigentijdse 60plusser.

 

afbeelding van Valérie
Valérie Ondernemer

"Leave this world a little better than you found it"!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten