Duurzame jongerenacademie Your Bricks

Your Bricks: ontmoetingen, trainingen, inspiratiesessies en nog veel meer voor jonge mensen met slimme ideeen voor een betere wereld.

De buurt, stad of zelfs de wereld mooier maken. Eerlijker, duurzamer en socialer. Voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar die rondlopen met een goed idee en aan de slag willen, is in 2013 Your Bricks gestart.

Het idee kan van alles zijn. Klein of groot. Iets met kleding, eten of afval. Bedoeld voor ouderen, jongeren of dieren. Alleen hoe ze het kunnen uitvoeren weten ze nog niet. Daar helpt Your Bricks bij. Tijdens de bijeenkomsten ontwikkelen de deelnemers hun talent om écht aan de slag te gaan! Samen timmeren we aan de weg, helpen we de jongeren met hun CV en brengen we ze in contact met nieuwe mensen.

Your Bricks is een programma voor jongeren die iets willen doen voor de wereld. In 7 masterclassdagen wordt een idee een concreet plan. De deelnemers leren hoe ze met geld kunnen omgaan. Hoe ze hun project bekend maken bij een groot publiek. En krijgen ze workshops van mensen die zelf ook ooit een goed idee hadden. En daar nu succes mee hebben. Zij weten dus precies hoe ze kunnen helpen. Geen theoretische praatjes of moeilijke boeken, maar gewoon aan de slag.

Goed om te weten:Deelname aan Your Bricks is gratis.Meedoen kan als je tussen de 16 en 25 jaar oud bent.Samen met een groep anderen zijn er 7 inspirerende masterclasses.Teamleiders bieden ondersteuning.Alle plannen van aanpak worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury.De maximaal 15 beste plannenmakers pitchen hun idee kort voor 40 professionals tijdens het slot-event. Zij krijgen bovendien de kans om met deze professionals in gesprek te gaan en waardevolle tips & tricks op te halen.

Your Bricks is een initiatief van Stichting Timu Kota, ASN Bank, Schrijf Schrijf en NCDO.