afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Zo geef je je oude wollen trui een tweede leven

Vijf do it yourselfs waarmee je meteen aan de slag kan!

Zo meet je de maat van de handschoen af.

Heb jij ook nog oude truien liggen in je kast? Je hoeft ze niet meer weg te gooien, want met deze 10 upcycle ideeën maak je er in een handomdraai een nieuw kledingstuk van. De kerstvakantie biedt een uitgelezen kans om hier tijd voor te nemen. Heerlijk. Het is eenvoudig en je hebt er niet veel voor nodig.

1. Handschoenen maken van je oude trui

Wat heb je nodig?

  • Een oude wollen trui
  • Een schaar
  • Naald en draad
  • Eventueel knoopjes ter decoratie

Hoe ga je te werk?

Begin eerst met het vervilten van je oude trui. Dat doe je door deze met extra veel zeep in de wasmachine te wassen met bijvoorbeeld Seepje: hét duurzame en fairtrade wasmiddel. Teken de vorm van je hand, dus om je hand heen die je op de trui legt, op de trui. Zorg daarbij dat de pols aan de rand van de trui is.Knip de vorm uit, ongeveer een cm van de rand af.Naai de randen aan elkaar met naald en draadDraai de want binnenstebuitenStrijk de wanten

Heb je nog tijd over? Naai dan een leuk patroontje of knoopjes aan de bovenkant van de wanten, ter decoratie.

2. Maak een kleurige sjaal

Je kunt de sjaal de kleuren maken in de kleuren die je wil. Kristan legt uit hoe:

3. Zelf een handtasje maken

Met deze tips maak je heel gemakkelijk je eigen tas:

4. Of maak babykleren van je oude trui

Vind je deze babykleertjes ook niet heel erg schattig? Het materiaal voor dit broekje, deze muts en deze hoofdband ligt al ergens achter in je kast:

5. Wollen balletjes voor je kat

Van een oude trui kun je lekker zacht speelgoed maken voor je kat:

Heb je de smaak te pakken? Kijk dan op Pinterest voor meer inspiratie. Of neem een kijkje in de online webwinkel Pou-Belle, dat maakt producten van plastic verpakkingmaterialen zoals doppen, frisdrank flessen, melk jerrycans en tasjes.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.382 blogs