afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Zeven tips voor een week lang fairtrade

De Fairtradeweek is in volle gang. Hierbij zeven tips (en meer!) voor een week lang fairtrade.

De dag beginnen

Drink je 's ochtends graag een kop koffie? Begin dan elke dag met een (h)eerlijk kopje Faitrade koffie of een glaasje sinaasappelsap. Je boterham kun je beleggen met allerhande Fairtrade producten, zoals deze biologische chocopasta. Ook je kledingkast kun je eerlijk maken. Benieuwd naar tips over eerlijke kleding? Marieke Eyskoot helpt je met haar boek en app 'Talking Dress' graag op weg.

In de keuken

Als je zin en tijd hebt om zelf in de keuken te staan is dit misschien wel iets voor jou: Fairtrade Amandeljasmijnkoekjes

Iemand jarig? Of iets anders te vieren? Denk aan een bos Fairtrade rozen! Je kunt ze kopen bij bijvoorbeeld Jumbo, en winkeleigenaren kunnen direct bij de groothandel, bijvoorbeeld bij Plantion, Fairtrade inkopen.

Goede nachtrust

Toe aan een nieuw dekbedovertrek? Max Havelaar heeft een mooie Fairtrade suggestie voor je. En bij 'A touch of rose' kun je een kruikzak aanschaffen gemaakt van fairtrade katoen.

Schoolsupplies

Misschien heb je al over ze gelezen: Discovered en aGreenStory bieden eerlijke producten uit ontwikkelingslanden. Bij Discovered kun je dan denken aan bijvoorbeeld deze handgemaakte theepot uit Inda. Bij aGreenStory kom je dan bijvoorbeeld deze leuke gummetjes tegen.

Een schone was

Denk eens aan Seepje, kandidaat in de race voor de ASN Bank Wereldprijs.

Wat is Fairtrade?

"Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk." (bron: maxhavelaar.nl)

Verhalen van de boeren

Benieuwd naar de verhalen van de boeren die al deze producten maken? Lees het verhaal van Girma Edeesa uit Ethiopië. Hij teelt zijn eigen koffie op 1,5 hectare land  en verbouwt daarnaast nog mais en sorghum om zijn gezin te voeden.  Lees alle verhalen op de website van Max Havelaar.

Waar te koop?

Goed nieuws: dit jaar doet een recordaantal supermarkten mee met de Fairtrade week.

afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Online communitymanager | B.Bloom | graag in de natuur | fan van duurzame innovatie | legt mooie avonturen vast op de gevoelige plaat | altijd op zoek naar mooie en inspirerende verhalen en ideeën voor een betere wereld | Eindhoven | www.buro-bloom.online

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.382 blogs