afbeelding van Dine
Dine Auteur

Zes tips voor jouw project

Hoe presenteer je nu je project?

Hier kort dé 6 tips voor jouw project op een rij!

#1: Schrijven is schrappen

Oftewel: de kunst van het schrijven is steeds zoveel te schrappen dat duidelijk is wat je bedoelt. Kijk ter inspiratie eens bij KantoorKaravaan en Sprinklr: Wat laten zij weg, wat laten zij staan? Zorg dat alle velden (Missie, Achtergrond, Wat hebben we nodig, Plan van Aanpak) ingevuld zijn.

#2: Kort maar krachtig

Hoe korter en origineler de titel, hoe beter. Uitleg kan altijd in je pitch, missie en achtergrond. Houd je projectnaam dus het liefst bij 1 of 2 woorden. Daarmee kun je ervoor zorgen dat je project gemakkelijker in updates op social media kan worden meegenomen, en bovendien spreekt het direct aan.

#3: Een foto zegt meer dan duizend woorden

Kies voor een foto die in één oogopslag laat zien waar je project over gaat. Let er dan op dat het een afbeelding is, geen logo of tekst. Hoe origineler, hoe beter! Hierbij kun je het beste een liggende afbeelding kiezen, en kijk vooral even of er geen belangrijk stuk 'verdwijnt' als hij op de pagina staat.

#4: Durf te vragen

Vraag je omgeving om hulp. Is het duidelijk wat ik wil bereiken? Is het niet te langdradig? Familie en vrienden kunnen altijd advies geven, maar je kunt ook op Konnektid zoeken naar deskundigen die je (gratis!) willen helpen. Mocht je dan tóch nog om hulp verlegen zitten, helpt de redactie van de Wereldprijs je ook graag een handje. 

#5: Laat het 'hartjes' regenen

Tijdens de eerste ronde van het Wereldprijstraject bepaalt de redactie samen met de afdeling DBO van de ASN Bank wie tot de top 10 van elke categorie behoren. Zit je in de laatste fase van het hele traject? Dan krijgen de stemmen van het publiek pas invloed. Begin op tijd met het promoten van jouw idee. Deel het op alle social media die je hebt, netwerk je suf, en win die laatste ronde!

#6: Promoot je idee

Om je aandacht een extra boost te geven kun je naast social media ook (lokale) media benaderen. Denk aan dag- en weekbladen, de lokale omroep op televisie en radiozenders. Duurzaamheid is hot en trending en niet geschoten is altijd mis, toch?

Lees meer over deze tips in de blog  Zo win je de ASN Bank Wereldprijs.Kijk voor een aantal voorbeelden op de blog Een idee dat je niet lostlaat. Overige informatie staat in de Algemene Voorwaarden (belangrijke data, eisen, thema's, het volledige proces).

Heel veel succes gewenst! Ik ben heel benieuwd naar jouw idee.

afbeelding van Dine
Dine Auteur

23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.369 blogs