afbeelding van Milou
Milou Auteur

Wormenpoep voor je planten

Natuurlijke pokon van het stadslandbouwdak in Rotterdam, hier gaan je kamer- en tuinplanten weer van stralen!

De beste compost voor je planten is wormenpoep! | Foto via Wormenhotel
De beste compost voor je planten is wormenpoep! | Foto via Wormenhotel

Wist je dat in het centrum van Rotterdam het grootste stadslandbouwdak van Europa te vinden is? Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd (en kun je heerlijk lunchen!). Maar sinds kort komt er nog iets anders 'van het dak af' dat je goed kunt gebruiken: wormenpoep!

Natuurlijke pokon

Rotterdamse Watershit is compost gemaakt van de ontlasting van wormen. Geproduceerd door de tijgerwormen op de DakAkker. Het plantafval van deze 1000m2 grote akker en het koffiedik van de horecazaak op het dak wordt aan de wormen gevoerd. Het liefst plantmateriaal en koffiedrab dat al een beetje beschimmeld is, dat vinden ze het lekkerst. De ontlasting van de wormen vormt vervolgens een hele vruchtbare substantie. En laat die nou perfect zijn voor je tuin- of kamerplanten! Een glazen potje watershit is te koop bij Thuisrecycling.nl voor 5,- per flesje. De avonturen van het Wormenhotel volgen? Dat kan hier!

Dakboer Wouter Bouman legt in het filmpje hierboven hier nog eens haarfijn uit hoe het werkt!

De magie van koffiedik

Niet alleen tijgerwormen gaan goed op koffiedik, ook oesterzwammen zweren erbij! Want nog zo'n mooie vondst uit de havenstad is Rotterzwam. Rotterzwam kweekt - in de kelder van het oude Tropicana zwembad - oesterzwammen op koffiedik. En omdat de meeste koffie thuis wordt gedronken, en de drab dus ook thuis wordt weggegooid, hebben ze een growkit gemaakt. Met dit emmertje word je thuis een echte aanrechtagrariër - of zoals RotterZwam het noemt 'een zwamkwekert' - en heb je verse oesterzwammen én minder afval.

afbeelding van Milou
Milou Auteur

Communitymanager Voor de Wereld van Morgen. Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Een mooiere wereld begint bij een slim idee. Heb jij er een? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.273 blogs