afbeelding van Dine
Dine Auteur

Wonderschone boekenboom

Échte dennebomen in de huiskamer zijn niet meer van deze tijd, we inspireren je graag met duurzame, nieuwe ideeën!

Als je nu 20 jaar dezelfde nepboom optuigt, ben je best duurzaam bezig. Maar je hebt vast ook zin in iets anders. We zetten 8 duurzame, gekke, hergebruik-bomen op een rij. Ze besparen vaak nog ruimte ook!

Boekenboom

Heb je een overload aan boeken? Stapel ze in de vorm van een boom op, zo hoog als je kunt. Alleen nog schattige LEDlichtjes eromheen draperen en klaar! Een dennenappel als piek maakt het helemaal af.

Muurbloempje

Versier de muur in de vorm van een den. Dat kan met drijfhout, knutselwerkjes, kerstballen, slingers en snoep of heel veel chocola. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Klouterboom

Een schattig huistrapje of een robuuste ladder versieren met lampjes en slingers, zo simpel kan het zijn. En na het seizoen kan hij opgeklapt weer in de berging. Handig!

De ICT doet mee

Groene "E-waste" onderdelen zijn voor de echte computerfreaks ideaal als basis. Bij de Technische Universiteit in Eindhoven gingen ze je al voor met printplaten.

Duurzame den

Adopteer of lease een boom als je de kerstige dennengeur niet wilt missen. De boom wordt dan weer terug in de grond geplant na de kerst. Lief voor het milieu en voor de boom.

Je buikje rond eten

Eerder zeiden we al dat je wat snoep aan je muurboom kunt hangen, maar een hele boom van snoep maken kan natuurlijk ook! Pas op dat je niet misselijk wordt (en dat je huisdieren er niet bijkunnen).

Borrelboom

Als je vrijdagmiddagborrel wat uit de hand gelopen is en je hebt flink wat wijnflessen over, kun je daar ook een te gekke boom van maken. Ze glanzen, zijn groen en het idee is hartstikke origineel. Doen!

Fietsend groen

Helemaal geïnspireerd door die duurzame kerstbomen? De Echte Groene Kerstboom in Hoog Catharijne te Utrecht is op en top duurzaam. Fietskracht wekt de energie op voor de lichtjes, geluidjes en dansjes van de boom. Kom daarom gezellig meetrappen vanaf 12 december. Extra motivatie: voor elk energie-hoogtepunt wordt een vierkante meter aan bomen geplant in Tanzania.

Heb je zelf een duurzame kerstboom? Stuur je foto in naar redactie@voordewereldvanmorgen.nl! We promoten hem graag op Instagram @VDWVM.

afbeelding van Dine
Dine Auteur

23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.389 blogs