afbeelding van Jessie
Jessie Auteur

Win een tiny house (?)

Een opmerkelijk Facebookbericht: je kunt een tiny house winnen! Klopt dat wel echt?

Tiny houses zijn nog steeds ongekend populair!
Tiny houses zijn nog steeds ongekend populair!

Misschien heb je tijdens Black Friday flink wat aanbiedingen voorbij zien komen, maar de aanbieding van Mijn Kleine Huis is wel héél bijzonder. Je kunt namelijk een compleet tiny house winnen! Begin jij het volgende jaar in een klein huisje, met alle gemakken voorzien en een interieur dat zo in een woontijdschrift had kunnen staan? Het zou zomaar kunnen, maar of het veilig is, is nog niet helemaal duidelijk. 

De tiny house trend is duidelijk nog niet voorbij, want op het moment van schrijven heeft het ludieke Facebookbericht van Mijn Kleine Huis al 37.000 likes en is het 49.771 keer gedeeld. Wij wilden natuurlijk wel weten wie er achter dit bericht zat, maar op onze berichtjes naar de pagina is nog niet gereageerd. 

Win je eigen tiny house (?)

Om mee te doen aan de actie moet je de Facebookpagina van Mijn Kleine Huis (die inmiddels offline is gehaald omdat er bekend is dat het een hoax betreft) liken, het bericht liken, het artikel delen en onder het bericht 'klaar' typen. Geen motivatie, geen vragenlijst... het is wel heel erg simpel! Oh, en als je de winnaar bent kun je gewoon met het huis wegrijden. 

Maar... Is het wel veilig? 

Zoals we al zeiden is het nog niet helemaal duidelijk wie er achter de winactie zit. De pagina is pas net aangemaakt en er is ook geen website. Als je op de 'registreer'-button klikt word je doorgestuurd naar de pagina designexperts.shop. Niet echt een duidelijke site en grote kans dus dat de actie een hoax of zelfs Phishing-bericht is: een bericht waarbij criminelen willen dat je je gegevens achterlaat, zodat ze die vervolgens kunnen gebruiken voor andere doeleinden. Hier lees je meer over hoe je een phishing-bericht kunt herkennen

Het facebookbericht van Mijn Kleine Huis

Het facebookbericht van Mijn Kleine Huis

Update

Inmiddels hebben we van veel lezers doorgestuurd gekregen dat het inderdaad een hoax betreft. In de algemene voorwaarden staat bijvoorbeeld dat een niet-uitgekeerde prijs komt te vervallen. In andere woorden: als je twee keer je telefoon niet hebt opgenomen kan het al als 'niet uitgekeerd' worden aangemerkt en kan de prijs dus vervallen. En of dat écht zo is, is natuurlijk moeilijk te controleren.  Het kan dus heel makkelijk zijn dat het tiny house nooit wordt uitgekeerd. Daarnaast staat in de privacyvoorwaarden "We kunnen uw informatie delen met derden voor advertentiedoeleinden". Jouw gegevens kunnen dus zomaar worden doorverkocht en gebruikt.. Jammer! 

Deze tiny houses zijn sowieso echt!

Wil je het risico dus niet lopen? Kies er dan voor een tiny house te huren! Dat is eigenlijk net zo leuk, en je hoeft er ook geen praktische zaken zoals een stuk land voor te regelen. En misschien is dit bericht ook wel hét moment waarop je beseft dat je toch wel heel graag zo'n tiny house zou willen. We've got your back! Op ons platform vind je hele fijne artikelen voor iedere tiny house liefhebber. En dat is natuurlijk helemaal veilig: 

afbeelding van Jessie
Jessie Auteur

Jessie is zero waster (> 3 jaar afvalarm), blogger (www.hetzerowasteproject.nl) en ondernemer (www.anewzero.com). Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.610 blogs