afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Wij zijn Ajax, wij zijn de groenste

 

Ajax gaat de groene kant op. De Amsterdam ArenA krijgt de grootste accu van de Benelux. De accu heeft een vermogen van 4 megawatt, wat vergelijkbaar is met zo’n 200 elektrische auto’s. Het Ajax-stadion is al voorzien van 4.200 zonnepanelen.

Stroom opwekken en opslaan

De gewonnen stroom van de panelen kan nu opgeslagen worden en wat niet gebruikt wordt door de ArenA, zal beschikbaar worden gesteld aan het stroomnet. Het project van ZO Energy moet de ArenA het duurzaamste stadion ter wereld maken in 2020. Speelt Ajax binnenkort ook in groen-wit?

Ajax niet de eerste

Meer voetbalclubs hebben hun stadion al duurzamer gemaakt. FC Groningen heeft - als enige écht groen-witte club van Nederland - als eerste zonnepanelen op hun stadion gelegd. Ook AZ streeft naar een volledig duurzaam stadion. Wat dat betreft doet de Eredivisie nog wél goed mee. Op voetbalgebied daarentegen...

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.273 blogs