afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Welke startende duurzame onderneming krijgt jouw stem?

Deze slimme ondernemers maken kans op de ASN Bank Wereldprijs 2018!

Finalisten ASN Bank Wereldprijs 2018
Finalisten ASN Bank Wereldprijs 2018

Weet jij al op welke finalist van de ASN Bank Wereldprijs je gaat stemmen? We zetten de 6 kansmakers voor je op een rijtje. Wat dacht je bijvoorbeeld van milieuvriendelijke matrassen of duurzame muurverf?

In totaal wordt er €40.000 aan prijzengeld verdeeld. De jury kiest per thema één winnaar. Daarnaast gaat er één finalist met de Publieksprijs vandoor. Daarvoor kan je tussen 5 en 14 november je stem uitbrengen. Op woensdag 14 november maakt de jury tijdens een feestelijke finale (waar je bij kunt zijn) bekend wie de winnaars zijn van de ASN Bank Wereldprijs 2018. Moge de beste winnen!

Breng nu je stem uit op je favoriete finalist!

Mens & Samenleving

CEMBA

CEMBA produceert comfortabele matrassen voor de groeiende vluchtelingenstroom in Bangladesh. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier met het restafval uit de vervuilende textielindustrie van het land.

Proud Breast

Proud Breast ontwikkelde de Qup: een betaalbare externe borstprothese voor vrouwen met een geamputeerde borst. De lichtgewicht Qup geeft, in tegenstelling tot de huidige silicone prothese, meer draagcomfort en past in reguliere lingerie.

Natuur & Milieu

fairf

fairf heeft met een duurzame muurverf een kleurrijke samenleving voor ogen. De verfproductie heeft een minimale impact op het milieu en bevat gerecycled sloophout als belangrijkste ingrediënt.

The Ketchup Project

The Ketchup Project wil de voedselketen veranderen met eerlijke ketchup van zongedroogde resttomaten. Het milieuvriendelijke concept gaat voedselverspilling tegen en zorgt voor betere inkomsten voor boeren in Kenia.

Klimaatbescherming

MAKUS

MAKUS ontwikkelt design inductieplaten en speelt in op het aardgasvrij maken van woningen en de overgang naar elektrisch koken. De inductieplaten worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd en gemaakt van organische inkten.

Qlayers

Qlayers heeft een technologie uitgevonden om microstructuren te printen, zoals de haaienhuidstructuur. De aanbreng van deze coating op een vliegtuig, trein of schip vermindert de wrijvingsweerstand, bespaart brandstof en verkleint de CO2-uitstoot.

Kom naar de finale

Breng je stem uit! Al deze finalisten zijn in de race voor de Publieksprijs. Want naast de prijzen die door de jury worden uitgereikt bepaal JIJ wie er met de Publieksprijs van maximaal €11.000 vandoor gaat. Tussen 5 en 14 november (12.00) kun je je stem uitbrengen.

En ben je na dat stemmen eigenlijk ook wel nieuwsgierig wie er met de prijs vandoor gaat? Kom naar de finale! Deze vindt op woensdag 14 november plaats in de Kunsthal in Rotterdam. Het feest begint om 17.00u met een hapje en een drankje. Het programma start om 18.30u en duurt tot 21.00u. Stuur een mailtje naar wereldprijs@asnbank.nl en vertel ons met wie jij de ondernemers van morgen wilt komen ontdekken. Het aantal plaatsen is beperkt dus wie het eerst komt, het eerst maalt!

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.382 blogs