afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

We vroegen de Wereldprijs-deelnemers naar hun grootste inspiratiebron

En we kregen mooie antwoorden.

Mensen zijn bezig met projectplannen Wereldprijs
Inspiratie werd ook opgedaan op de trainingsdag

Inspiratie kan uit verschillende hoeken komen. Alle 50 deelnemers aan de ASN Bank Wereldprijs hebben op een bepaald moment gedacht; hier moet ik wat mee. Wat is de inspiratiebron van de ASN Bank Wereldprijsdeelnemers van 2016?

Wat kan anders?

Daan Arkesteijn, de initiatiefnemer van LEDitBEE, zegt: ‘Mijn inspiratie haal ik uit de natuur maar ook uit de fantasie van kinderen. Die laatste groep staat onbevangen in het leven en denkt ongehinderd na. Juist dat soort vrijdenkers heb je nodig om kritisch naar het huidige systeem te kijken en naar wat er beter kan.’ Inspiratie kan dus komen uit iets dat je anders zou willen zien in de samenleving, of waarvan je wilt dat er meer mee gebeurt.

Ook Noëlle en Boye Dorenbos van RUIK kregen inspiratie voor het maken van een echt duurzaam parfum, nadat ze zagen dat andere ‘duurzame’ parfummerken alsnog synthetische bestanddelen in hun geurtjes verwerkten. ‘Synthetische parfums ruiken heel 'plat', als je eenmaal een duurzaam, volledig plantaardig parfum hebt geroken wil je niks anders meer. Wat ook heel inspirerend is aan ons product, is dat we restwarmte gebruiken bij het productieproces van ons parfum.’

Jonna Klijnsma van Takecarebnb doet het allemaal voor ‘de vluchtelingen voor wie wij een gastgezin zoeken. Ze hebben zoveel moed en motivatie.’ Ook Nyckle Sijtsma van Repareer.com vindt dat producten te snel stuk gaan en dat men dan maar gewoon iets nieuws koopt. Zonde natuurlijk, want veel is nog prima te repareren. ‘Wij vroegen ons af: kunnen we dat niet oplossen?’, zegt Nyckle.

Inspiratie van heel dichtbij

Inspiratie kan ook komen uit iets dat dicht bij je staat. ‘Mijn ouders zijn mijn inspiratiebron. Hun gezondheid is in snelle tijd achteruitgegaan en dat heeft me doen besluiten om mijn project op te zetten. Het geeft me energie om mensen te helpen met persoonlijke begeleiding’, vertelt Karin Boer van Caring Move.

Je bent je eigen grootste inpsiratiebron

Coolfinity Fridge ondernemer Maarten ten Houten zegt: ‘Als ondernemer moet je jezelf inspireren en motiveren. Je bent zelf de motor en je moet mensen meenemen in je verhaal. Om er iets van te maken moet je bevlogen zijn.’ Inspiratie kan dus ook uit jezelf komen.

Geïnspireerd door deze blog? Aarzel niet langer en maak ook een project aan op onze site.

afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

25 jaar, taalliefhebber, Nijmegen & Den Haag. Communicatie en duurzaamheid. Geluk zit in kleine dingen: rommelen in huis, oude spullen een nieuw leven geven, iets goed doen voor de wereld. Heb jij een goed idee voor een betere wereld? Maak een project aan op VDWVM. Niet geschoten is altijd mis!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs