afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Wat je nog niet wist over de Wereldprijs finalisten #2

Leuke feitjes over de finalisten in aanloop naar de finale

Colombia
Colombia | Foto: Kilroy

Donderdag 19 november is het zo ver: dan staan de Wereldprijsdeelnemers voor de laatste keer op het podium tijdens de finale. In een bomvolle zaal presenteren de finalisten zich aan het publiek. Ze vertellen over hun motivaties, dromen en over hun toekomstplannen, gaan het gesprek aan met de bezoekers en delen de laatste nieuwtjes over hun project. Kan je niet wachten tot de finale? Of wil je voordat je je stem uitbrengt op je favoriete project nog iets meer weten over de deelnemers? In deze rubriek delen we de leukste nieuwtjes en feitjes over de finalisten met je. 

Zussen

LENA the Fashion Library is opgericht door 4 jonge ondernemers. Maar wist je ook al dat 3 van de 4 initiatiefneemsters zussen zijn? Elisa, Angela en Diana Jansen openenden eerder Doortje Vintage in Eindhoven. Samen met Suzanne, de enige niet-zus van het gezelschap, bedachten zij vervolgens het idee voor LENA. Lees hun verhaal op de website van LENA.

Inspiratie uit Colombia

LegBank: Merel, mede-oprichtster van LegBank, kwam op het idee van LegBank toen ze drie jaar in Colombia woonde. Toen ze daar werkte voor een micro kredietbank en een theaterstuk opzette met straatkinderen en voormalig kindsoldaten ontdekte ze dat veel mensen geen toegang hebben tot kwalitatieve protheses. Lees meer over Merels verhaal op haar projectpagina.

Een miljoen m2 lege kantoorruimte

Urban Village: Wist je dat er momenteel meer dan één miljoen m2 aan kantoorruimte leeg staat in Rotterdam? En dat terwijl de woningvraag voor vluchtelingen heel groot is. Volgens Edwin, oprichter van Urban Village, is er daarom geen vluchtelingenprobleem, maar een huisvestingprobleem. Lees in het interview van hetkanWel met Edwin meer over zijn motivatie.

Samenwerking met Eneco

SustainerHomes is afgelopen zomer al een samenwerking aangegaan met Eneco! Samen gaan ze kijken of een zelfvoorzienend leven interessant is voor de klanten van Eneco. SustainerHomes is dus al goed op weg. Kijk voor meer informatie op hun mooie website.

Wil je nog meer feitjes over de Wereldprijsfinalisten? Bekijk dan de blog van vorige week. Donderdag vindt de finale plaats. Vergeet je niet te stemmen op jouw favoriet?

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.382 blogs