afbeelding van Simone
Simone Auteur

Wat je nog niet wist over de Wereldprijs finalisten

Leuke feitjes over de finalisten in aanloop naar de finale

Universiteit Delft
De TU Delft

Donderdag 19 november is het zo ver: dan staan de Wereldprijsdeelnemers voor de laatste keer op het podium tijdens de finale. In een bomvolle zaal presenteren de finalisten zich aan het publiek. Ze vertellen over hun motivaties, dromen en over hun toekomstplannen, gaan het gesprek aan met de bezoekers en delen de laatste nieuwtjes over hun project. Kan je niet wachten tot de finale? Of wil je voordat je je stem uitbrengt op je favoriete project nog iets meer weten over de deelnemers? In deze rubriek delen we de leukste nieuwtjes en feitjes over de finalisten met je. 

STW Open Mind

De Tra-Digitale Hybride: Nadia, bedenker van de Tra-Digitale Hybride, heeft afgelopen donderdag een grote prijs in de wacht gesleept. Ze ontving 50.000 euro van STW Open Mind, een organisatie die subsidies verschaft aan maatschappelijk betrokken onderzoekers met een creatief idee die een significante bijdrage levert of kan leveren aan de wereld.

Ondernemingsvorm

E-trailer: Afgelopen vrijdag heeft E-trailer een aandeelhoudersovereenkomst getekend. Dat betekent dat ze vanaf maandag officieel een B.V. zijn!

Menu van de toekomst

Spireaux past heel goed in het menu van de toekomst, dat afgelopen week door de Gezondheidsraad werd gepubliceerd. Ze raden aan om in plaats van vlees juist meer plantaardig te gaan eten. Met Spireaux zorg je er bovendien voor dat je toch nog voldoende eiwitten binnen krijgt. Spireaux is dus toekomstbestendig!

Wetenschappers in de dop

Wist je dat meer dan de helft van alle projecten in de finale is ontwikkeld door studenten? Vooral de TU Delft levert een belangrijke bijdrage aan de Wereldprijs: Katie (In the Loop), Nadia (Tra-digitale Hybride), Tim (Spireaux) en Boy en Rick (E-trailer) waren student aan deze universiteit toen ze op hun idee kwamen. Katie en Nadia zijn zelfs met hun project afgestudeerd! Ook de TU Eindhoven bracht een mooie wereldprijsdeelnemer voor: het Solly systeem was het afstudeerproject van Teun. Ten slotte ontstond Fello tijdens de studie van Niels aan de Erasmus Universiteit.

Volgende week delen we nog meer nieuwtjes en feitjes over de finalisten. Tot die tijd kun je kijken op hun projectpagina's, of volg de projecten op Twitter en Facebook.

 

 

afbeelding van Simone
Simone Auteur

23 | Corporate Communication | Universiteit van Amsterdam | Voor de Wereld van Morgen | ASN Bank | Utrecht

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.628 blogs