afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Wat je moet weten op #dvdd15

Foto: zerauto.nl

Vandaag is dag van de Duurzaamheid. Een dag waarop de Duurzame 100 bekend wordt. En waarop je, als je dat niet al doet, weer even stilstaat bij jouw bijdrage om de wereld een beetje mooier te maken. Wij lichten er tien uit die ons opvielen de afgelopen tijd. Heb je een suggestie? Laat het ons weten via team@voordewereldvanmorgen.nl.

Yoni breidt assortiment uit

Yoni, de biologische en gezonde variant op de reguliere tampons en maandverband, heeft nu ook de heavy variant!

Check je wasmachine

Twijfel je de kapotte wasmachine te laten repareren of een nieuwe te kopen? Doe de gratis check!

Pricecarbonnow.nl

Op Springtij stond een nieuwe groene generatie op. Ze vonden het tijd voor actie en richtten tijdens het festival een initatief op en lanceerden het op de slotavond: Pricecarbonnow.com

Geefrutteeentesla.nl

Young professional Tomas Friedhoff: "Nederland stond er wereldwijd positief op na de klimaatzaak: eindelijk een land dat actie ondernam, geïnitieerd door de burgers. Een grotere reclame voor (gidsland) Nederland had het kabinet zich niet kunnen wensen. Nederland is nu lesstof op vooraanstaande rechten-faculteiten in verschillende landen.

Qua elektrisch rijden kan de overheid nog veel verbeteren, zo liet de Nieuwsuuruitzending van 11 september 2014 zien: slechts 1% van het wagenpark is elektrisch. Een prachtige kans voor het kabinet om dit ook met daden uit te dragen: door het eerste kabinet te worden dat volledig elektrisch rijdt. En daarmee uitdraagt een cleantech, circulaire economie, die wereldwijd vooroploopt in het implementeren van cleantech innovaties te willen zijn. Ik begon de actie Geefrutteeentesla.nl. Sluit je aan?"

Verpakkingsvrije winkel

Hij is er! Dankzij een succesvolle crowdfunding campagne is nu ook in Utrecht een winkel waar je zonder plastic tasjes je muesli, noten, melk en andere lekkernijen kunt aanschaffen. Gewoon, met je weckpot naar de winkel, wegen en vullen, en klaar! Bag and Buy is te vinden op de Twijnstraat 38.

Asceline in de Viva400

We zijn trots! Asceline Groot staat in de Viva400! Stem je ook ?

Steden weren vervuilende auto's

Goed nieuws! In Utrecht komen vervuilende dieselbusjes de binnenstad niet meer in. Binnenkort kun je ook in Amsterdam geen parkeervergunning meer krijgen voor je dieselauto.

Rosa Fietstassen

Op doorgaan.nl start vandaag de crowdfunding van Rosa Fietstassen. Deze fietstassen hebben een slotje en zijn duurzaam geproduceerd. Bekijk het filmpje:

Tony Limited edition

Tony's Chocolonely maakt slaafvrije chocoloade. Elk jaar verzinnen drie tijdelijke smaken. Dit jaar hebben ze twee limited editions gemaakt: de popcorn discodip en en de puur amandel zeezout. Je kunt ze bestellen op de website van Tony's.

Dopper is jarig

Dopper is vijf jaar! En dat vieren ze. Met een speciaal door kunstenaar Pablo ontworpen cup die je op je Dopper kunt plaatsen.

 

afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Online communitymanager | B.Bloom | graag in de natuur | fan van duurzame innovatie | legt mooie avonturen vast op de gevoelige plaat | altijd op zoek naar mooie en inspirerende verhalen en ideeën voor een betere wereld | Eindhoven | www.buro-bloom.online

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.628 blogs