afbeelding van Kathy
Kathy Auteur

Wat is de reden van geven?

Hoe kom je soms op bepaalde gedachten en wat is de reden dat je iets doet? Ligt er achter een goede daad een bewustzijn, een verborgen verlangen of heimwee naar iets? Is het leegte opvullen, je verleden terughalen, hoop op troost en aandacht? Of is het oprecht geven, gewoon omdat geven een daad van aanreiken is. Vanuit jezelf naar de ander zonder dat er iets voor terug hoeft te komen. Dit vroeg ik me maanden lang af toen ik ruim vier jaar geleden een plan kreeg: een community opzetten waarbij we babyspullen doorgeven. Om baby's een goede start te geven. Terwijl het plan groeide en ook werkelijkheid werd bleef ik mezelf deze vraag stellen: “wat is de reden dat ik juist dit doe?”

Een klein gebaar is een groot plezier

In een maatschappij waar het niet meer vanzelfsprekend is dat mensen elkaar helpen is een klein gebaar een groot plezier. Daarom bedacht ik ruim vier jaar geleden het project: Geefhetdoor! Het plan is simpel: ik verzamel babyspullen die andere mensen niet meer nodig hebben en zoek gezinnen op die het niet breed hebben. Stelletjes, of alleenstaande moeders die elk dubbeltje moeten omdraaien en vooral veel zorgen hebben. Ik maak een mooi pakket, gevuld met babykleding, schoentjes, luiers, speelgoed, slaapzak; noem het maar op. Alles wordt schoon in een grote tas gedaan en het kan gratis worden opgehaald. Van babykleding tot kinderwagens, van speelgoed tot babybadjes. Dit alles krijg ik van gulle gevers. Zomaar!

Dat de babypakketten hard nodig zijn blijkt uit het feit dat sommige zwangere vrouwen tot een week voor de bevalling nog niets in huis hebben. Onvoorstelbaar maar waar. Er zit veel van mijn tijd in dit project; babyspullen en kleding uitzoeken, pakketten maken, rondrijden om spullen op te halen of weg te brengen. Alles op foto zetten en de contacten onderhouden met de mensen die geven en ophalen. Een “dank je wel” dat recht uit hun hart, mijn hart inkomt, maakt dat ik doorga.

“Ik voel me rijk”

Na maanden was ik er achter wat de reden van mijn geven was aan deze mensen in financiële nood. Iemand vroeg me er een keer naar en ik zei nonchalant: “ach, omdat ik zo rijk ben”. Toen liep ik snel weg in een vlaag van emotionaliteit en wist dat dit niet de werkelijke reden was. Ik ben nu rijk in alles wat ik heb en hoe ik me voel. Dat is nu, maar vroeger was dit zeker niet zo. Het is mijn verleden goed maken, noem het helen, omdat ik elk kind het beste gun, en daardoor ook een beetje voor mezelf zorg… als klein meisje.

Mijn plan van geefhetdoor! is gegroeid tot een prachtig project. Op onze facebookpagina Geefhetdoor Arnhem hebben we meer dan 500 volgers. Er is contact gelegd met verloskundigen, kraamhulp, gezinshulp en moeder- kindhuizen.

En ik ga zeker door!

Mijn project is te volgen op VDWVM en ook erg actief op Facebook

afbeelding van Kathy
Kathy Auteur

Mijn naam is Kathy van Gemeren. Samen met mijn Lief, twee ondernemende meiden Emma (8) Sofie (5), onze poezen en Labradoodle pup Saartje wonen we in het fijne Huissen. Ik werk al vele jaren als juf op een basisschool en word blij om kinderen te begeleiden. Velen typeren mij als een bezig bijtje. Ik ben altijd wel in voor leuke dingen en naast het moederschap waar ik intens van geniet, geniet ik ook van creatief bezig zijn, fotograferen, taarten bakken, mijn huis gezellig maken en houd ik een eigen blog bij: http://emm-sofie.blogspot.nl/ Met onze VWT3 camper reizen we graag rond op zoek naar de mooiste plekjes in de natuur. Sinds december 2014 schrijf ik blogs VDWVM. Een leuke en zeker boeiende uitdaging! In het kader van duurzaamheid en oog hebben voor degene die het minder goed hebben, heb ik in 2011 het project Geefhetdoor! opgezet. Babyspullen die iemand anders niet meer nodig heeft, worden samengesteld tot babypakketten die naar gezinnen gaan die het niet breed hebben. Te volgen op:https://www.facebook.com/geefhetdoorarnhem

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs