afbeelding van Dine
Dine Auteur

WASTED

Plastic afval eruit, gehaktbal erin!

WASTED, een Amsterdams initiatief, zet sinds begin april upcyclen en recyclen in de spotlights. Doe jij al mee?

Upcyclen tot blokken

Upcyclen is beter dan recyclen: het product wordt namelijk niet eerst helemaal ontleed voordat het weer een nieuw product wordt. Dit scheelt uitstoot van schadelijke stoffen. Voor het upcyclen verzamelt WASTED eerst plastic afval, dan wordt het gesorteerd, gewassen, versnipperd en versmolten om een nieuw leven als bouwblok te beginnen. Van deze WASTED blokken worden bijvoorbeeld bankjes, plantenbakken en zelfs podia gemaakt.Wat nog veel leuker is: omdat ze van allerlei soorten plastic gemaakt worden krijgen ze allemaal vrolijke kleurtjes.

Recyclen belonen

Daarnaast krijgt men nu in Amsterdam-Noord een WASTED munt voor elke volle zak plastic afval. Van de munt kun je bijvoorbeeld een gratis gehaktbal halen. Zo wordt het voor iedereen interessant om afval te scheiden! Kijk, en dat is nu wat we willen bereiken;-)

Inmiddels zijn er in Amsterdam-Noord met de hulp van 250 buurtbewoners bijna 2000 volle zakken verzameld. Dat is al goed voor 1024 blokken!

Kijk voor meer informatie op: thecreatorsproject.vice.com/

afbeelding van Dine
Dine Auteur

23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.388 blogs