afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Waar leegte is, is ruimte - de NatuurSUPER

Jasper van Impelen rijdt met zijn @rodecaravan deze zomer het hele land door op zoek naar mooie verhalen van duurzame ondernemers. Zo stopte hij ook bij de NatuurSUPER. Een van de deelnemers aan de ASN Bank Wereldprijs.

En leegte is er genoeg in deze economische tijd. Leegstand vooral. Duizenden kantoorpanden staan leeg, te wachten op een nieuwe bestemming, maar de oplossing voor dit probleem laat nog even op zich wachten. Maar ook leegstand in de vorm van braakliggende terreinen. Stukken land die liggen te wachten op en nieuwe invulling en hierdoor vaak iets armoedigs geven aan de straat of wijk waar ze liggen. En daar is nu een werkelijk prachtig alternatief voor, de NatuurSUPER.

De NatuurSUPER, een initiatief van Marije van der Park, geeft "waardeloze" stukken grond weer waarde door ze samen met de buurt om te toveren tot een groene oase waar mensen enerzijds hun groente, kruiden of bloemen kunnen kweken maar zo elkaar ook weer kunnen ontmoeten. En ze heeft gezien dat het werkt, vorig jaar heeft ze een stuk land achter haar werkruimte op deze manier weten te gebruiken, dus dat sterkt haar om dit idee groter aan te pakken, landelijk, maar dan wel samen en in passende stappen. Vandaar dat ze ook meedoet met de Wereldprijs dus je kan haar hierbij helpen.

Op deze grotere schaal wil Marije met de NatuurSUPER mensen die ook iets met een stuk land in hun buurt willen helpen daar iets van te maken. Of het nu een moestuin, een theetuin of een speelplaats wordt is van ondergeschikt belang. Het gaat erom dat buurtbewoners samen op zoektocht gaan. Naar de beste mogelijkheden voor het stuk grond, maar zeker ook naar de beste mogelijkheden voor zichzelf als mens. Vanuit het NatuurSUPER project wordt dit dan begeleid. Zo simpel kan het zijn om een enorme en blijvende positieve impact te maken op een wijk en haar bewoners.

 

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur
INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.382 blogs