afbeelding van Milou
Milou Auteur

Voormalig Rotterdams station wordt groene oase

Dakakker op het Schieblock in Rotterdam || Foto via Dakakkers
Dakakker op het Schieblock in Rotterdam || Foto via Dakakkers

Appel, peer, walnoot, vlier- en aalbes, zwarte en bosbessen, kers en kweepeer. In de nieuwe Dakgaard in het centrum van Rotterdam komen 150 fruitbomen- en struiken.

De luchtsingel

Ben je de afgelopen jaren in het central district van Rotterdam geweest? In de buurt van het station en Hofplein? Dan moet je die enorme gele brug boven het wegdek gezien hebben. De brug was het winnende project van het Rotterdamse stadsinitiatief  dat in 2011 voor het eerst werd georganiseerd. Toen werden inwoners van Rotterdam opgeroepen om projecten in te dienen die de verlevendiging van de stad bewerkstelligen en de kwaliteit van leven in de stad zouden verbeteren. De luchtsingel won met 48% van de stemmen.

Dakakker & Dakgaard

Een van de onderdelen van de Luchtsingel is de Dakakker. Dit was destijds het eerste oogstbare dak in de Randstad, gerealiseerd bovenop het Schieblock, een verzamelpand van creatieve bedrijfjes. Inmiddels is het zelfs het grootste stadslandbouwdak van Europa! (waar je trouwens heerlijk kunt ontbijten en lunchen). In juni 2017 kwam hier een nieuw onderdeel bij, fruitboomgaard de Dakgaard. Net als met producten van de Dakakker wordt een deel van het fruit geleverd aan restaurants in de omgeving. Om het helemaal af te maken, is er ook een educatieruimte voor schoolkinderen te vinden die het educatieprogramma 'Dakennie' krijgen aangeboden.

Meer groen in de stad

 

afbeelding van Milou
Milou Auteur

Communitymanager Voor de Wereld van Morgen. Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Een mooiere wereld begint bij een slim idee. Heb jij er een? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.231 blogs