afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Volledig “in tune” door Harry

Wat is mijn “tune”? Ofwel, welke kleine en grote momenten in mijn leven laten me echt genieten en maken me gelukkig?

Foto: Harry

 Het leek een simpele vraag die de initiatiefnemers van het modelabel Harry me stelden. Maar voordat ik het wist, was ik dagenlang bezig mijn leven te evalueren.

Gelukkig was dat niet voor niets. Want afgelopen donderdag mocht ik in de conceptstore van Charly + Mary in Amsterdam aan een live publiek vertellen over mijn tune. Onder leiding van Simone Weimans (NOS) spraken Jan-Paul Rutten (Gulpener), Daniel Zuur (dj), Leonne van de Ven (de Wolven) en ik over onze idealen. Over de keuzes die we gemaakt hebben én nog willen maken. En over onze adviezen voor het publiek.

Ik praat regelmatig en met liefde over mijn werk. Deze avond kwam ook mijn privéleven aan bod, dat ik meestal een beetje voor mezelf houd. Toch sprak het me aan om er dit keer wel over te praten. Als je met anderen je tune wilt delen, kom je immers niet weg met alleen je werk. Juist de constante zoektocht naar een balans tussen kinderen, studie, werk en af en toe wat tijd voor mezelf laat die tune schommelen tussen heftige rock en vrolijke jazz. Een praatje over mijn werk alleen doet dus geen recht aan het idee van de avond. Gelukkig was ik niet de enige met een wisselende tune.

Jan-Paul Rutten van Gulpener maakte een behoorlijke ommezwaai in zijn carrière. Als succesvolle chirurg besloot hij toch zijn liefde voor bier te volgen. Vanaf 2015 zal hij zich als directeur van zijn familiebedrijf Gulpener inzetten voor het bier en zijn idealen. De afgelopen twee jaar liep hij stage en leerde alle facetten van het bedrijf kennen. En straks lopen zijn kinderen door het magazijn naast de fabriek naar school en groeien op met de geur van bier, net als hijzelf vroeger.

Ook Leonne van de Ven zette zo’n dappere stap toen zij samen met een partner het communicatie- en PR-bureau De Wolven begon. Ze geniet nog elke dag van de vrijheid die deze keuze haar zes jaar geleden gaf. Waar ze ook van geniet, is het zorgen voor tevreden klanten.

Als het om vrijheid gaat, is ook dj en dramadocent Daniel Zuur een uitgesproken voorbeeld. ’s Nachts maakt hij live elektronische muziek in de mooiste clubs. Overdag leert hij als dramadocent aan kinderen hoe ze hun emoties een plek kunnen geven. Daarnaast geeft hij met zijn eigen platenlabel minder commerciële muziek de kans een publiek te vinden.

Stuk voor stuk bijzondere verhalen van bijzondere mensen. Ik vond het een eer om met hen over onze zoektocht te praten. Zelf stond ik weer eens echt stil bij wat belangrijk voor mij is. Eten met vrienden, spelen met mijn kinderen, liggen in de hangmat in de zon en nieuwe mensen ontmoeten. En ik dacht na over de keuzes die ik maak, waar ik meer aandacht aan moet geven of tijd voor wil nemen.Zo beloofde ik mezelf om meer te sporten en af en toe tijd te nemen om stil te staan.Ik realiseer me dat ik bevoorrecht ben, door voor een geweldig bedrijf te werken dat mijn idealen voor de wereld deelt. Maar dat ik ondanks dat, ook gewoon wel eens out of tune ben. En daar is eigenlijk niets mis mee.

Meer over Harry? Kijk op www.findyourtune.com. Of wil je een indruk van de avond? Bekijk dan de foto's.

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.382 blogs