afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

Voel je mooi in het ziekenhuis

Ontwerpers maken stijlvolle ziekenhuisoutfits voor tieners, zodat zij zich niet verloren hoeven te voelen tijdens hun ziekenhuisverblijf.

Deze jongere voelt zich een stuk beter met dit coole ziekenhuisoutfit. Bron: Inhabitat.com
Deze jongere voelt zich een stuk beter met dit coole ziekenhuisoutfit. Bron: Inhabitat.com

Stel je voor: Je bent een puber. Je krijgt een ongeluk of je hebt een chronische ziekte, waardoor je een tijdje in het ziekenhuis moet blijven. Hoe á-sexy is het om in een vormloos ziekenhuisgewaad rond te lopen?

Wie ben jij?

Het eerste waar je in het ziekenhuis aan denkt is natuurlijk: je gezondheid. Maar het tweede is bij die leeftijd vaak: je uiterlijk. Geen enkel mens voelt zich mooi in zo'n gewaad, maar zeker voor pubers is dit geen pretje. Zij zijn hun identiteit en eigenwaarde aan het ontdekken en ze moeten daar juist een deel van afstaan als ze een uniform ziekenhuisoutfit dragen.

Tiener-identiteit

Daarom bedacht Ward + Robe een ontwerper een stijlvolle, comfortabele en unieke ziekenhuis-outfit. Het is een outfit dat je kunt personaliseren, zodat tieners hun outfit ook echt wíllen dragen. Het maakt een ziekenhuisverblijf een stuk aangenamer. De ontwerpers zijn de absolute top. Zij hebben o.a. kledingontwerpen van Meryl Streep en David Bowie op hun naam staan.

Bron: wardrobes.starlightcanada.org

Met kleding zeg je meer

Niet alleen in het ziekenhuis is kleding een manier om je uit te drukken. In het interview In de stilo van straatjongeren legt Carmen van RAMBLER hoe jongeren van de straat hun eigen kledinglijn mogen ontwerpen - en hoe dat bijdraagt aan hun zelfvertrouwen en identiteit. Of Stichting Hoezo Anders maakt zich sterk voor jongeren met een niet-zichtbare beperking of chronische ziekte die hun dromen willen realiseren. Tot slot een lief nieuwtje uit ziekenhuisland: Second Life Toys vraagt op een opvallende manier aandacht voor orgaandonatie. Hoe? Door KNUFFELS beter te maken!

afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

25 jaar, taalliefhebber, Nijmegen & Den Haag. Communicatie en duurzaamheid. Geluk zit in kleine dingen: rommelen in huis, oude spullen een nieuw leven geven, iets goed doen voor de wereld. Heb jij een goed idee voor een betere wereld? Maak een project aan op VDWVM. Niet geschoten is altijd mis!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.381 blogs