afbeelding van Maureen
Maureen Auteur

Viva Las Vega's Food Festival in de race voor de Wereldprijs

Hapjes

Het Viva las Vega's Food Festival (VLFF) is finalist van de ASN Wereldprijs in de categorie Eerlijke Handel. Viva Las Vega's Marieke Zwerver vertelt over het verhaal achter VLVFF, hun deelname aan de Wereldprijs en hun ambities voor de toekomst.

Bewuste keuze voor eerlijk voedsel en eerlijke handelHet festival is ontstaan als een leuk, positief en laagdrempelig evenement om consumenten kennnis te laten maken met veggie food, plantaardig eten en om te laten zien dat het heel lekker, leuk en hip is en helemaal niet "geitenwollensokkig". Viva Las Vega's heeft expres gekozen voor een vrolijke en positieve uitstraling. Als je mensen alleen vertelt over dierenleed en milieuproblematiek worden ze minder snel verleid. Ook al zijn de problemen en het leed belangrijk, over het algemeen overtuig je mensen overtuigen daar niet mee hun eetgedrag aan te passen.

Met het evenment willen we consumenten helpen een bewuste keuze te maken voor eerlijk voedsel. Eerlijk, zowel voor dieren en milieu. Wij leggen de nadruk op fairtrade, biologisch en natuurlijk plantaardig voedsel. Maar zeker ook eerlijk als het gaat om handel. Wij bieden beginnende, kleine ondernemers, die vaak geen financiële middelen hebben voor een winkel een platform en afzetmarkt voor hun producten.

Op weg naar het grootste plantaardige festivalAls online community wil Viva Las Vega's enorm gaan groeien om de bewustwording onder consumenten te creëren en te stimuleren. Het Viva Las Vega's Food Festival is het belangrijkste middel om te kunnen groeien. Ambities zijn er volop. Niet alleen moet het festival uitgebouwd worden tot het grootste plantaardige evenement in Nederland, maar de Viva las Vega's zoeken samenwerking met kleinere festivals op andere locaties in het land.

Na twee edities van het Viva Las Vega's Food Festival in de huidige vorm, is het nu tijd om een professionaliseringsslag te maken. Niet meer afhankelijk van subsidies en fondsen, maar op eigen benen staan. Met de ASN Wereldprijs kan deze professionaliseringsslag gerealiseerd worden. Daarmee kunnen ze groeien tot het grootste plantaardige festival met markt, workshops, sprekers, films en nog veel meer leuks!

Stem!Met deze visie en activiteiten levert het Viva Las Vega's een veel grotere bijdrage aan een duurzame wereld dan in de waarde van de Wereldprijs (€10.000,-) is uit te drukken. Het festival zelf is juist ook waardevol als platform en (nieuwe) afzetmarkt voor kleine, eerlijke startende ondernemers met ieder hun eigen duurzame en eerlijke producten.

afbeelding van Maureen
Maureen Auteur

”Ik geloof in een gelukkige en gezonde toekomst, waarin iedereen bewust is van al het moois op deze aarde" Mijn persoonlijke missie is om de bewustwording te vergroten voor een betere wereld door het stimuleren van een duurzame(re) levensstijl. Dit doe ik op verschillende manieren. Naast eventblogger bij Voor de Wereld van Morgen, help ik met For A Conscious Earth bedrijven, zelfstandige ondernemers en initiatieven om hun MVO-zichtbaarheid te vergroten op social media. Via mijn blog Think Ecodesign bied ik een platform voor duurzame intiatieven en via Ecodesigntassen.nl verkoop ik tassen die gemaakt zijn van hergebruikte, gerecyclede, en biologische materialen. Tevens ben ik mede-initiatiefnemer van Duurzaam December, een non-profit initiatief dat de bewustwording wil vergroten in het aankoopgedrag van consumenten.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.388 blogs