afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Vijf wandeltips voor de kerstdagen

Foto: hogeveluwe.nl

Je kent het vast wel, dat volle gevoel na een overheerlijk ontbijtje, een uitgebreide lunch of een 5-gangen diner tijdens de kerstdagen. Op zo’n moment is er niets fijner dan er even lekker tussenuit gaan. Daarom vandaag: de 5 wandeltips voor tijdens de feestdagen.

1. Wandelen op de Veluwe

In de Veluwe vind je prachtige, heuvelachtige en uitgestrekte bossen. Er zijn tientallen wandelroutes, waardoor er voor iedereen wel iets leuks bij zit. Dik plusplunt: goede kans dat je er een edelhert of een wild zwijn tegenkomt. Bekijk op deze website de vijf mooiste wandelingen in de Veluwe.

2. Het wandelmekka van Limburg

Wist je dat we in Nederland een echt bergdorpje hebben? In Vijlen, het wandelmekka van Limburg, waan je je af en toe in de Alpen. Je kunt er prachtige wandelingen maken in een heel divers landschap. Bezoek ook eens Berghut ’t Hijgend Hert, een begrip in de omgeving.

3. De Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug leent zich perfect voor lange wandelingen tijdens de kerstdagen. Er zijn kastelen, landgoederen, bossen, heuvels en heideterreinen. Kijk op de site van de Utrechtse Heuvelrug voor meer informatie.

4. Nationale Parken

Ja, ook in Nederland hebben we Nationale Parken! Je vindt ze allemaal op deze kaart. Ieder park heeft wel iets bijzonders. Slenter door de duinen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, spot bevers in De Biesbosch of kijk hoeveel verschillende vogels je herkent op Schiermonnikoog.

5. Stadswandelingen

Zin in de gezellige drukte van een stad? Doe dan een stadswandeling! Bekijk de historische gebouwen, strijk neer op een verwarmd terras of drink glühwein op een van de kerstmarkten. Op deze website vind je de 5 mooiste stadswandelingen

 

We wensen je een fijne kerst!

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.628 blogs