afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Vijf powervrouwen met een unieke levensstijl

Als je denkt dat een duurzame lifestyle lastig is, guess again! Deze vijf powervrouwen maken het heel eenvoudig, als je hun advies volgt!

Geef Café in Amsterdam - powervrouw Judith staat helemaal links

Plantaardig eten, sustainable fashion kopen, zo min mogelijk afval produceren. Het zijn een paar voorbeelden om je dagelijkse leven te verduurzamen. Deze vijf powervrouwen zetten de toon én jij hoeft alleen maar hun advies op te volgen.

Plantpower

Lisette Kreischer is een echte plantpower babe en schrijfster van een kast vol te gekke (kook)boeken. Als er iemand in Nederland is die alles weet van natuurlijk eten én genieten, dan is zij het wel. Ze inspireert je niet alleen met plantaardige recepten, maar ze geeft ook achtergrond bij de ingrediënten én ze zette zeewier in Nederland op de kaart.

Sustainable fashion en lifestyle

Marieke Eyskoot is sustainable fashion en lifestyle expert én zet dit op de kaart in Nederland en daarbuiten. Marieke schreef de eerste gids voor fair en fashionable kleding en lifestyle: ‘Talking Dress – alles over eerlijke kleding en lifestyle’. Ze is mede-oprichter van forward fashion vakbeurs MINT (dé eerlijke modebeurs van de Benelux) en maakte de gratis fair fashion en lifestyle shopping app ‘Talking Dress’. Daarnaast is deze duizendpoot presentator en spreker en dan niet alleen over fashion en lifestyle, maar over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Leven zonder afval

Emily-Jan Lowe-Townley is zo’n powervrouw die een goed voornemen tot een goed resultaat weet te brengen. Sinds 2013 leeft zij zonder afval. In het begin vond ze het een uitdaging, daarna ging het haar steeds gemakkelijker af. Een echte doorzetter dus. Ze geeft je tips om afval te verminderen, ze deelt recepten met je, geeft schoonmaakadvies zonder chemicalien en legt uit hoe je zelf deo maakt. En ze is ook nog ondernemend, want je kunt diverse producten direct kopen in haar webshop.

Reizen met Daisy

All Day Every Daisy is dè plek voor de liefhebber van onze wereld. Hier vertelt Daisy Scholten over haar avonturen, deelt zij haar passie voor reizen en eten én inspireert ze haar lezers om hun grenzen te verleggen en de wereld te ontdekken. En dit alles in een duurzaam jasje, want naast haar reiservaringen deelt ze ook al haar tips over koken met restjes.

Pay as you can

Een restaurant waar je zelf kan bepalen wat je betaalt? Dankzij Judith Manshanden is dat in Nederland ook mogelijk. Ze gaf haar baan op en begon het GEEF café. Hier worden lekkere, gezonde maaltijden geserveerd zonder dat er prijzen op het menu staan. De bezoeker bepaalt wat hij betaalt. Bij het GEEF café kun je zelfs vrijwilligerswerk doen in ruil voor een maaltijd. Eten kan er van dinsdag t/m zondag tussen 18.00 – 22.30. Willemsstraat 16 in Amsterdam.

 

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.397 blogs