afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Vier super schoonmaaktips

DIY: Geurtjes en vlekken weg als sneeuw voor de zon

Vorige week ben ik verhuisd. En daar komt heel wat bij kijken. Niet alleen het plannen, inpakken en daadwerkelijk verhuizen, ook loop je tegen allerhande kleine uitdagende klussen aan. Superleuk, maar wel zo fijn als je ze snel kunt oplossen.

Een wondermiddel voor een frisse kamer

De kast van de slaapkamer wilde ik heel graag helemaal fris laten ruiken. Gelukkig had ik nog een potje baking soda en lavendel etherische olie staan. Wie wat bewaart, die heeft wat! Hoe werkt het? Je giet een klein laagje baksoda in een laag potje of glaasje, en daarop pipetteer je de lavendolie.

Aanslag van koffie uit een thermoskan

Onze oude thermoskan stond al een tijdje opgeslagen. En wat gebeurt er dan: aanslag op de bodem.. Maar: daar is gelukkig een oplossing voor! De thermoskan kan ik dus gewoon gebruiken, heel fijn, een warm kopje koffie zo tussen het schoonmaken door :). Hoe werkt? Op de bodem van de kan strooi je een handje rijst. Een beetje lauw water erbij. Nachtje laten staan en weg! Is het hardnekkige aanslag, herhaal het dan nog eens.

Ramen schoon zonder strepen

Dit moet je ook echt weten: met schoonmaakazijn in huis heb je eigenlijk geen schoonmaakmiddelen meer nodig. Zo maak je met een scheutje azijn in het warme water de ramen schoon zónder strepen. Fantastisch!

Kerrievlekken uit een trui

In mijn enthousiasme over de nieuwe keuken vergat ik het mogelijke effect van curryspetters. En ja hoor, op een mooie witte trui: spat! Ook nu is er hoop: Ecover! Het bevat glycerine en citroen en kan daarom kerrie te lijf. Nu moet ik er heel eerlijk bij zeggen: het resultaat is bij mijn trui niet optimaal, omdat ik hem al direct gewassen heb. Ik probeer het daarom nog een keer en laat jullie het resultaat weten!

afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Online communitymanager | B.Bloom | graag in de natuur | fan van duurzame innovatie | legt mooie avonturen vast op de gevoelige plaat | altijd op zoek naar mooie en inspirerende verhalen en ideeën voor een betere wereld | Eindhoven | www.buro-bloom.online

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.383 blogs