afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Verstoppertje op een bouwplaats

Jason Haney maakte een levensgrote Wally om de kinderen in het ziekenhuis naast zijn bouwplaats te vermaken

Jason Haney maakt een Wally voor het naastgelegen ziekenhuis
Jason Haney maakt een Wally voor het naastgelegen ziekenhuis

De Engelse Jason Haney werkt op een bouwplaats direct gelegen naast een kinderziekenhuis. Om de kinderen hier te vermaken kwam hij met een briljant idee.

Een dagelijkse speurtocht

Met hulp van zijn dochter maakte hij een levensgrote tweedimensionale Wally. Juist, dat wereldberoemde mannetje met gestreept shirt en een muts. De Wally van 'Waar is Wally?’. Iedere dag verstopt hij Wally op een andere plek op de bouwplaats. Voor de kinderen van het naastgelegen ziekenhuis is het iedere ochtend weer super spannend. Waar is Wally deze keer? Speuren maar! Omdat het zo’n groot succes is zijn Jason en zijn dochter al druk bezig met hun volgende figuren: Minions!

Het belang van plezier

Er zijn steeds meer tools om een (langdurig) ziekenhuisbezoek voor kinderen of jongvolwassenen aangenamer te maken. Zo ontwikkelde de Nederlandse Job Janswijer het spel KonneKt. De speeltjes – voorzien van zuignappen en magneten – toveren een raam tussen kamer en gang om tot een spelletjesbord. Of wat dacht je van toffe ziekenhuisgewaden voor pubers? Het bedrijf Ward +Robe maakt ze! 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.388 blogs