afbeelding van Dominique
Dominique Auteur

Verantwoord festivallen met Mom's Chili Burger

Mom's Chili Burger
Mom's Chili Burger

Milieubewuste festivalgangers opgelet! Ook zo'n hekel aan dat vette festivalvoedsel wat vreet aan je duurzame geweten en je buikje zo doet zwellen dat je dansmoves niet goed meer uit de verf komen?

3, 2, 1... take off

Met de komst van Mom's Chili Burger kunnen we ons hart ophalen. Deze vegetarische, 100% plantaardige, glutenvrije bonenburger werd afgelopen vrijdag gelanceerd in het Amsterdamse Backstage hotel, onder het genot van een informeel borreltje. Intiatiefnemens Sandra Smit en Etjen van de Vliet presenteerden vol trots hun vega-versnapering en vertelden de aanwezigen hoe belangrijk zij het vinden dat er voedzaam, verantwoord eten beschikbaar is.

Voedselrevolutie

"Er is veel baggervoedsel in de wereld, het is tijd voor een voedselrevolutie. Samen kunnen we de wereld een stukje leuker, lekkerder en gezonder maken," aldus dit Rock 'n Roll duo. Met hun toursupport-/cateringbedrijf Just Like Your Mom nemen zij zelf de touwtjes in handen om muziekliefhebbers met verse en gezonde gerechten te voeden.

Het is tijd voor een voedselrevolutie. Samen kunnen we de wereld een stukje leuker, lekkerder en gezonder maken.

Zo ontstond ook het idee om een verantwoorde festivalburger te ontwikkelen en na het winnen van het ChiliFest twee jaar geleden, besloot JLYM dat deze verantwoorde burger zou verschijnen als de bonenburger in een nieuw (chili)jasje

Duurzaamheid

Wat deze hap zo duurzaam maakt? Hij is gemaakt van maar liefst 22 biologische ingrediënten, van bonen tot appels, die op eentje na allen lokaal geleverd worden. Alle ingrediënten zijn plantaardig en zelfs de saus op de burger is zelfgemaakt.Welnu, waar vinden we deze bio-ster? Mom's Chili Burger is deze zomer te vinden op festivals als Groezrock (BE), Amsterdam Open Air (NL), Extrema (NL), Pinkpop (NL) en Jera on Air (NL) en zal uiteindelijk ook beschikbaar zijn in de supermarkt.Ook vertelt Etjen dat ze aansluiting zoeken bij de grote burgerrestaurants, om Mom's Chili Burger voor de uit-etende vegaliefhebbers beschikbaar te maken.

Het oordeel:

Dan een laatste, niet onbelangrijke vraag: Hoe SMAAKT ie?Pittig, kruidig, zacht en natuurlijk. Ik zelf vond hem erg lekker en gezien de stilte gedurende de eerste happen en de tevreden, genietende gezichtjes van mijn mede-proevers kan ik een succes niet uitsluiten.Een gezond, duurzaam en vooral smakelijk festivalseizoen gewenst allemaal!

afbeelding van Dominique
Dominique Auteur
INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.382 blogs