afbeelding van Marly
Marly Auteur

Vandaag een lantaarnpaal, morgen een schommelparadijs

Wat zal ik eens gaan doen met een partij straatlampen en wat watertanks? Dat moesten de initiatiefnemers van Basurama gedacht hebben.

Kinderen in de ballenbak van Basurama
Dé watertank-ballenbak Foto: Pop-up City

Je kan er schommelen aan hergebruikte lantaarnpalen, je kan op ontdekkingstocht in oude watertanks en ja, eén van die watertanks is zelfs getransformeerd tot ballenbak.

Waar gaat dit over zal je je misschien afvragen. Schommelen aan straatlampen en een ballenbak in een watertank? Het klinkt misschien een beetje gek, maar in Taipei behoort het nu tot het alledaagse straatbeeld.

Vandaag een lantaarnpaal, morgen een schommelparadijs

Twee Spaanse designers, die samen het label Basurama hebben opgericht vinden dat mensen meer moeten gaan nadenken over onze consumptiemaatschappij en het hergebruiken van materialen. Ook kinderen leren op deze manier over het belang van recyclen en wat je allemaal kunt doen met ‘afgeschreven’ materialen. Een van de designers van Basurama, Juan López-Aranguren Blázquez legt uit: ‘Elk materiaal heeft potentie [om iets anders te zijn] als je er op een andere manier naar kijkt.’ En ja, zó wordt een lantaarnpaal dus een schommel en een watertank een ballenbak.

Kinderen (en volwassenen) spelen in het schommelpark (Foto: Basurama)

Meer creatievelingen

Er zijn meer mensen die een materiaal zien en denken; ‘hey, daar kan ik wel wat mee’. Het resultaat is een bankje van oud papier, bakstenen van oude wc's of zelfs een school gemaakt van delen van een Olympisch Stadion.

afbeelding van Marly
Marly Auteur

Marly | 23 jaar | Amsterdam | UvA | Internationale Betrekkingen | Voor de wereld van morgen | Wereldprijs | Hoe kunnen wij jouw duurzame idee verder helpen?

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs